Kerékpár: leukémiával kezelik a háromszoros Tour-győztest

Vágólapra másolva!
2022.06.06. 18:50
null
Greg LeMond idén nem lesz ott a Touron (Fotó: Getty Images)
Hivatalos honlapján jelentette be Greg LeMond, háromszoros Tour de France-győztes, kétszeres világbajnok országúti kerékpáros, hogy leukémiával kezelik. A 60 éves korábbi kiváló kerékpáros hangoztatta: a nála diagnosztizált krónikus myeloid leukémia gyógyítható, s a kemoterápiás kezeléseket már a héten elkezdik.

 

„Szerencsém van, mert ez a fajta leukémia gyógyítható, az állapotom nem életveszélyes. Az orvosok hosszú távú prognózisa nagyon kedvező, úgyhogy a héten már meg is kezdjük a kezeléseket. Ez pedig azt is jelenti sajnos, hogy az idén nem utazhatok el Franciaországba a Tourra, de jövőre visszatérek!” – írta LeMond a honlapján, hozzátéve, hogy az elmúlt hetekben fáradékonynak érezte magát, ezért fordult orvoshoz, s egy sor teszt után végül a csontvelő-biopszia derítette ki, hogy mi a baja.

Greg Lemond 1981 és 1994 közötti profi kerékpáros-karrierje során kétszer, 1983-ban és 1989-ben nyert világbajnokságot, háromszor, 1986-ban, 1989-ben, majd 1990-ben diadalmaskodott a Tour de France-on. Első amerikai kerékpárosként nyert világbajnoki címet, s ő volt a Tour első nem európai győztese is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik