Armstrong: Contador a világ legjobbja, így ő az első számú versenyzőnk

Vágólapra másolva!
2008.12.04. 20:13
Lance Armstrong egyértelműen fogalmazott, amikor az Asztana edzőtáborában arról kérdezték, hogy ki lesz a csapat első számú versenyzője. Az amerikai klasszis szerint jelenleg Alberto Contador a világ legjobb kerékpárosa, így egyértelmű, hogy ő lesz a kedvezményezett, akit a többiek segítenek majd. Armstrong azt is elmondta, hogy jelenlegi állapotában nem lenne képes megnyerni a Tour de France-t.
Armstrong (balra) és Contador között szent a béke
Fotó: Reuters
Armstrong (balra) és Contador között szent a béke
Armstrong (balra) és Contador között szent a béke
Fotó: Reuters
Armstrong (balra) és Contador között szent a béke

Lance Armstrong hétfői bejelentése után biztossá vált, hogy a jövő évi Tour de France-on az Asztana csapatában ott lesz a közelmúlt és a jelen legjobb kerékpárosa is, nevezetesen Armstrong és a spanyol Alberto Contador (a Tour 2007-es, a Giro d’Italia és a Vuelta a Espana idei győztese).

Ez egyben felvetette a kérdést, hogy melyikük lesz az első számú versenyző a csapaton belül. Nos, Armstrong a Kanári-szigeteken zajló edzések között tiszta vizet öntött a pohárba.

„Albertót félelmetesen nagy tehetséggel áldotta meg a sors. Ez a srác itt a bal oldalamon a világ legjobb kerékpárosa” – kezdte a tenerifei sajtótájékoztatót Armstrong, akinek színre lépése kisebb feszültséget keltett a luxemburgi székhelyű, de kazah befolyás alatt álló csapatnál, mivel Contador azzal fenyegetőzött, hogy távozik, ha nem ő lesz továbbra is az első számú versenyző.

„A kerékpársportban van néhány íratlan szabály, amely alapján a legjobbat segítik a többiek. Ha én csak a második vagy harmadik legjobb leszek a sorban, akkor tiszteletben tartom ezt, és szó nélkül segítem Albertót, Levit (Leipheimer) vagy Andreast (Klöden), ha a vezetők ezt adják utasításba” – folytatta a 37 éves texasi menő, aki a 2009-es évet a januári Tour Down Under nevű versenyen kezdi, majd további viadalokon is elindul, mielőtt a Giro d’Italián és a Tour de France-on rajthoz állna.

Erre elmondása szerint azért van szükség, mert az utóbbi három évben nem versenyzett, így jelenlegi állapotában esélye sem lenne begyűjteni nyolcadik Tour-elsőségét.

„A verseny azonban csak júliusban kezdődik” – zárta optimistán a sajtótájékoztatót Armstrong.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik