Alessandro Petacchi sprintbefutóban nyert, Di Luca őrzi első helyét

Vágólapra másolva!
2007.05.31. 17:07
A Giro d’Italia, az Olasz kerékpáros körverseny 18., Udine és Riese Pio közötti 203 kilométeres szakaszát az olasz Alessandro Petacchi nyerte, 4:32.51 órás időeredménnyel. A győztes nagy csatában előzte meg a hajrában vele egyedül a lépést tartó argentin Maximiliano Richezét, de hozzájuk hasonlóan azonos idővel érkezett a célba a szakasz sprintbefutójában a dán Matti Breschel is.
A szinte teljesen sík terep eleve nem tartogatott sok izgalmat, a mezőny a szokott módon együtt haladt, négy, magában ehhez elég erőt érző sprinter viszont természetesen megpróbálkozott a szökéssel, már rögtön az elején.Később több kisebb társaság is kialakult, de aztán nem tartott ki az erő és a lendület, idővel a mezőny besöpörte őket.Ötven kilométerrel a cél előtt már csak heten, de újabb tizenöt kilométer megtételét követen már csak négyen, Gourov, Renier, Engel és Eric Berthou maradtak.Ami magyar szempontból érdekes volt, hogy Bodrogi László, akinek erőssége a maihoz hasonló terep, 17 kilométerrel a célt előtt az üldözőmezőny élére állt.
Petacchi negyedik szakaszát nyerte az idei Girón, míg pályafutása során már 23-nál tart
Reuters
Petacchi negyedik szakaszát nyerte az idei Girón, míg pályafutása során már 23-nál tart
Petacchi negyedik szakaszát nyerte az idei Girón, míg pályafutása során már 23-nál tart
Reuters
Petacchi negyedik szakaszát nyerte az idei Girón, míg pályafutása során már 23-nál tart
Így, ha ilyen távolból még nem is lehetett reménye a végső sikerre, mindenesetre jó pozíciót teremtett magának a nagy hajrá előtt.

A szökevények előnye 18 kilométerrel a cél előtt már csak 36 másodperc volt, amely tizenegy kilométerrel később olvadt el végképp.

Azt követően nőtt a tempó, a sprinterek ideje jött el, és tulajdonképpen a célegyenes tartogatta volna a szakasz egyetlen izgalmát, ha nincs 800 méterrel a cél előtt Usov és Mondory bukása.

Egy kanyarban, lényegében az utolsóban vétették el a tempót és az ívet, amely egy kicsit megtörte az élmezőny lendületét, hiszen nevezettek az élről estek ki, de dolgok lényegén már nem változott.

Bodrogi László végül a 78. helyen ért céba, összetettben a 80. helyen találjuk, hátránya a élen álló olasz mögött 1:58:40 óra.

Alessandro Petacchi negyedik szakaszát nyerte az idei Girón, míg pályafutása során már 23-nál tart.

Di Luca összetettben megőrizte vezető helyét és előnyét a riválisok előtt, így nagy lépést tett a végső győzelem felé, a döntő szót ebben a szombati, veronai 43 kilométeres időfutam mondja ki majd.

Di Luca mögött összetettben csak öten vannak tíz percnél kisebb hátránnyal, a második Andy Schleck is azonban majd’ két és fél perccel követi őt, amely előny könnyen elég lehet az év első háromhetes versenyének a hajrában. Persze, a könnyenért az olasznak azért még meg kell dolgoznia…

GIRO D’ITALIA, OLASZ KERÉKPÁROS KÖRVERSENY:

18. SZAKASZ, UDINE - RIESE PIO (203 KILOMÉTER):
1. Alessandro Petacchi olasz Milram 4:32.51 óra
2. Maximiliano Richeze argentin Ceramica Panaria-Navigare a.i.
3. Matti Breschel dán Team CSC a.i.
4. Thomas Fothen német Gerolsteiner a.i.
5. Oscar Gatto olasz Gerolsteiner a.i.
6. Nyikolaj Truszov orosz Tinkoff Credit System a.i.
7. Alexandre Pichot francia Bouygues Telecom a.i.
8. Stefano Zanini olasz Predictor - Lotto a.i.
9. Julian Dean új-zélandi Crédit Agricole a.i.
10. Hervé Duclos-Lassalle francia Cofidis - Le Crédit par Téléphone a.i.
78. Bodrogi László magyar Crédit Agricole a.i.

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA A 18. SZAKASZT KÖVETŐEN:
1. Danilo Di Luca olasz Liquigas 82:08.26 óra
2. Andy Schleck luxemburgi Team CSC + 2:24 p.
3. Gilberto Simoni olasz Saunier Duval-Prodir + 2:28 p.
80. Bodrogi László magyar Crédit Agricole + 1:58:40 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik