Sárkányhajó-vb: a nők nyertek, a férfiak másodikok az 500-as döntőkben

Vágólapra másolva!
2010.08.28. 18:44
Címkék
A 3. sárkányhajó-világbajnokság második napján a 20 üléses egységek 500 méteres döntőit kísérte a legnagyobb érdeklődés. A két felvonásos magyar–orosz párharc döntetlennel ért véget: a férfiaknál másodikok lettünk, a nők azonban rajt-cél győzelmet arattak. A nap zárásaként a vegyes csapat lehajrázta az oroszokat, megszerezve a második aranyérmet.

A magyar–orosz párharc első felvonását a férfiak viadala jelentette. Kozmann György szövetségi kapitány Reményi Péter szakmai vezetővel egyetértésben nem változtatott a pénteki, második futamot meggyőző fölénnyel megnyerő csapaton. A vetélytárs nemcsak ledolgozta kéttizedes hátrányát, de azt újabb kettővel meg is fejelte. A párharc első felvonása tehát orosz arannyal és magyar ezüsttel zárult.

Fertályóra múlva a Csengeri Adrienne, Süveges Lilla, Patyi Melinda, Paksy Tímea, Wohner Krisztina, Faldum Bereniké, Folláth Vivien, Hudy Bernadett, Marsalkó Alexandra, Barócsi Anna, Sarudi Alíz, Kövér Nóra, Csernák Edina, Ulveczky Edina, Szakállas Éva, Lakner Zita, Csay Renáta, Foltán Erzsébet, Reményi Gitta (dobos), Krausz Mihály (kormányos) összetételű csapat vett revánsot a férfiakon esett „sérelmen". Patyiék rajt-cél győzelmet aratva szereztek világbajnoki címet, a dobogó második fokára szorítva az orosz hölgykoszorút. Mindkét nem vetélkedőjén az irániak nyakába került a bronzérem.

A nap utolsó döntőjében a Csabai Edvin, Györe Attila, Vajda Attila, Mike Róbert, Kozmann György, Németh Szabolcs, Csengeri Adrienne, Paksy Tímea, Németh Gergő, Varga Dávid, Wohner Krisztina, Ulveczky Edina, Jakus Zoltán, Bozsik Attila, Vass András, Kovács Gergő, Dira Zsófia, Süveges Lilla, Folláth Vivien, Faldum Bereniké, Reményi Gitta (dobos), Krausz Mihály (kormányos) összetételű vegyes csapatunk a cél előtt 50 méterrel előzte meg az ezüstérmes oroszokat, megszerezve válogatottunk második aranyérmét.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik