Kajak-kenu: Kovács Katalin a középfutamból jutott döntőbe 500 méteren

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 20:26
Címkék
A kajak-kenusoknál péntek délután az 500 méteres elő-, illetve középfutamokkal folytatódott Szegeden az első Eb-, valamint világbajnoki válogató.

Minden esélyes döntőbe jutott az 500 méteres versenyszámokban a szegedi válogatón, de nem mindenki egyenes ágon. A női kajakosoknál Kovács Katalin Paksy Tímea mögött második lett az előfutamban, így az olimpiai bajnoknak túlóráznia kellett, a középfutamból azonban biztosan lépett tovább. Paksy Tímea mellett Janics Natasa és Kozák Danuta tudott előfutamot nyerni, de ott lesz a döntőben Benedek Dalma és Csipes Tamara is. Izgalmas döntőre van kilátás ebben a versenyszámban, de erre számítani is lehetett.

A délután másik érdekes híre, hogy Pulai Imre 1000 méter után 500-on is döntőzhet: 43 évesen is csak néhány másodperccel kapott ki a fiataloktól. Pulai Imre 22 évvel idősebb, mint a döntő legifjabb tagjai, Devecseri Ádám és Mező Dávid.

A férfi kajakosoknál öt előfutamot rendeztek, itt nem lehetett azonnal a döntőbe jutni. Storcz Botond, a felnőttválogatott kapitánya szerint a május végi Mol-világkupán is bizonyító Szalai Tamás ment a legmeggyőzőbben, de Vereckei Ákos és az MTK-s Tóth Dávid is két futamgyőzelemmel menetelt a döntőig.

A párosoknál csak a férfi kajakosoknál volt szükség előfutamokra. Az elsőt a nagy esélyes Kucsera Gábor, Kammerer Zoltán kettős nyerte, a másodikban Holpert Ervin és Kökény Roland megelőzte a Boros Gergely, Sík Márton alkotta párost.

„Az időeredményeket és a helyezéseket kár összehasonlítani egy ilyen nap végén, teljesen mindegy, hogy ki milyen úton jutott a döntőbe, lényeg, hogy az esélyesek mind ott lesznek – nyilatkozta Storcz Botond a honi szövetség honlapján, az mkksz.hu oldalon. – Ez a lebonyolítási rend nagyon tetszik. Ugyanúgy, ahogy majd az Európa-bajnokságon is lesz, az első napon lebonyolítottuk az összes 500-as és 1000-es előfutamot, szerintem tökéletes bemelegítő napot tartottunk. A fontos kérdések úgyis majd szombaton és vasárnap dőlnek el…"

Szombat délelőtt az 1000 méteres döntőkkel, délután a 200 méteres előfutamokkal folytatódik a szegedi válogató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik