Los Angeles 2028: Kopasz Bálint már megismerkedett a kajak-kenu helyszínnel

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 13:52
null
Kopasz Bálint (Fotó: Koncz Márton, archív)
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint egyesült államokbeli edzőtáborozása során – edző-édesanyjával, Demeter Irénnel és Hüttner Csaba szövetségi kapitánnyal – ellátogatott a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékok kajak-kenu versenyeinek helyszínére is.

 

A győriek 26 éves kajakosa december elejéig Chula Vistán készül a következő szezonra, az öt év múlva esedékes olimpia evezős és kajak-kenu versenyeinek pedig a Long Beach Marine Stadium ad majd otthon, amely mintegy 180 kilométerre van ettől a helyszíntől. Az evezősök egyébként már az 1932-es játékokon is itt versenyeztek (a kajak-kenu akkor még nem szerepelt a programban).

„Maga a helyszín úgymond még teljesen szűz, nincs még látszata annak, hogy itt egy olimpia lesz – mondta a magyar szövetség (MKKSZ) honlapjának Hüttner Csaba. – Egy nagyjából 1500 méter hosszú pályáról beszélünk Long Beach-en és van itt egy evezős egyesület is. A pálya végén van egy jachtkikötő. Azon az oldalon, ahol mi voltunk, egy lezárt út van, itt a helyiek tudnak sportolni, illetve rengeteg magánház is van, az egész olyan, mint egy üdülőövezet.”

A szakember hozzátette: a szakmai szempontból egyelőre kevés látnivaló ellenére el tudja képzelni, hogy egy jó pályát alakítsanak ki 2028-ra.

„Valószínűleg a torkolattól – ahol a jachtkikötő is van – lesz a rajt. Ami a partot illeti, egy része köves, de van, ahol homokos. Fújt a szél, fodrozódott az egyébként sós víz, de nem volt nagyon hullámos” – fogalmazott Hüttner Csaba.

A kapitány beszámolt arról is, hogy kedden még nem érkezett meg az olimpiai bajnok sportoló lapátja, ezt leszámítva viszont minden rendben van.

„Tudomásunk szerint már futárcégnél van a lapát, arra várunk, hogy kihozzák, így Bálint még nem tudott vízre szállni, helyette futott és kondizott eddig. Itt most olyan 20-25 fok van, tökéletes az elhelyezésünk és az étkezés is rendben van. Kaptunk egy motorost, illetve Bálint egy hajót is. Emellett én megnéztem pár közeli szállodát a 2028-as olimpia kapcsán, a későbbiekben majd szakmai igazgató úrral és elnök úrral egyeztetve kiválasztjuk a legmegfelelőbbet” – mondta Hüttner Csaba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik