HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2016.10.25 19:13 Frissítve: 2016.10.25 19:24

Kajak-kenu: gödi edzővel készül Kammerer, aki tervez a négyessel

Közös csapatban képzelik el a jövőt a Londonban ezüst-, a bakui Európa Játékokon pedig aranyérmes férfi kajaknégyes tagjai, amíg el nem dől, hogy a férfi négyesek 500 vagy 1000 méteren fognak versenyezni Tokióban a 2020-as olimpián. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának keddi beszámolója szerint a döntés hamarosan várható ezzel kapcsolatban.

HIRDETÉS
A Londonban olimpiai ezüstérmes egység nagyon készült Rióra, de elbukta a hazai válogatót (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Ha marad az ezer, akkor nagy esélye van, hogy együtt maradunk, ha ötszáz lesz, akkor a klubérdekhez igazodom, és lehet, hogy különválnak útjaink. Az biztos, hogy más-más edzőkkel tervezzük a felkészülést – idézi az olimpia.hu a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt. Hozzátette, ő a tervek szerint maradna győri színekben. – Ha az ötkarikás szabályok úgy hozzák, akkor nem biztos, hogy a fiúkkal tartok. »Ezer méteresek« voltunk, az ötszáz új felállást hozhat. Az biztos, hogy Kati néni után már új edzővel készülök, ráadásul a lakóhelyemen, Gödön kerestem szakembereket.”

A honlap beszámolója alapján Fábiánné Rozsnyói Katalintól néhány nappal ezelőtt köszöntek el a férfi kajaknégyes tagjai. Kammerer kifejtette, felkereste nevelőedzőjét, Nieberl Lászlót, aki megtanította neki a kajakozás alapjait.

„A technikám további csiszolását tőle várom, hiszen ő tudja legjobban, honnan indultam. Szintén a Dunakanyar egyik szakembere Klink Zoltán, aki erőnléti edzőként vált híressé, tőle várom a fizikai erőm fejlesztését" – magyarázta Kammerer Zoltán.

Kulifai Tamás, Pauman Dániel és Tóth Dávid jelenleg a Vasas sportolói, a sajtóban azonban több, klubváltással kapcsolatos hír is megjelent a weboldal beszámolója szerint.

„Mi Pauman Danival és Tóth Dáviddal együtt tervezünk, új edzőkben gondolkozunk, de még az átigazolási időszakban vagyunk, és nem szeretnék nagyon előreszaladni – fogalmazott Kulifai Tamás világbajnok, a négyes tagja. Hozzátette, megkerestek már két edzőt, de a megegyezéssel az átigazolási időszakot meg kell várni. – A kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Kriszta edző-férje, Rami Zur lenne az egyik mesterünk, Beé István a másik. Mindkettő kiváló kajakos volt, nem is olyan régen hagyták abba a versenyzést, még versenyeztünk is velük. Mindketten olimpiai pontszerzők, Beé Pista többszörös világbajnok. Velük képzelnénk el a Tokióhoz vezető utat.”

A Kammerer Zoltán, Szalai Tamás, Pauman Dániel, Kulifai Tamás összeállítású négyest a riói olimpia előtt a válogatón a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás egység előzte meg, és utazhatott az ötkarikás játékokra, ahol a 11. helyen zárt.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.05 11:40:08

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Az eddig öt olimpián három aranyat szerző 35 éves klasszis 2020-ban Tokióban is érmet szeretne nyerni.

2018.05.04 23:09:24

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

NS-VÉLEMÉNY. Visszatérésével nemcsak egy színfolttal lett gazdagabb a magyar kajak-kenu sport…

2018.03.10 13:02:40

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

„Tudom, hogy sokan cserélnének velem, viszont én azt hiszem, senkivel sem cserélnék.”

2018.01.03 22:50:58

Kajak-kenu nemzetisport.hu

Medveczky Erika teljes életmódváltáson ment keresztül, ami meghozta a várva várt sikert 2017-ben.

2017.11.03 08:58:28

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes kajakosunk a miniszterelnökkel „vacsoracsatázna”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS