Maratoni kajak-kenu vb: Kiszli Vanda sorozatban ötödször a világ tetején

Vágólapra másolva!
2023.09.02. 20:53
null
Kiszli Vanda továbbra is verhetetlen (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
Kiszli Vanda sorozatban ötödször nyerte meg a kajak egyesek versenyét a maratoni kajak-kenu világbajnokságon, a dániai Vejenben, ahol szombaton négy felnőtt- és egy ifjúsági szám küzdelmeit bonyolították le.

A magyar szövetség honlapja szerint Kiszli magabiztos pályával védte meg a címét a 24.3 kilométeres versenyben, ezzel pályafutása nyolcadik vb-címét ünnepelhette. Czéllai-Vörös Zsófia is az élbolyban haladt, ő végül hetedikként zárt.

A kenus Kövér Márton óriási hajrát követően ezüstérmes lett C–1 21 kilométeren. A BHSE kilencszeres világbajnoka sorozatban harmadszor lett második egyesben. Ugyanebben a számban Simon Sebestyén a hetedik helyen rúgta be a hajóját és Hegedűs Karolina is ugyanezt a pozíciót szerezte meg a nők hasonló számában.

Férfi K–1-ben (27.6 km) két fiatal képviselte a magyar színeket, Sellyei Csanád 12., Péli Zalán 19. lett.

Az ifjúságiak éremgyűjteményét Kékesi Árpád gyarapította tovább, miután K–1 21 kilométeren a harmadik helyen ért a célba.

A magyar küldöttség így a zárónap előtt hat arany-, három ezüst- és négy bronzéremnél jár, amivel továbbra is vezeti az éremtáblázatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik