Vajda: Bebizonyítom, hogy én vagyok a legjobb kenus a világon!

Vágólapra másolva!
2012.12.15. 10:01
null
Vajda Attilának esze ágában sincs felhagyni a versenysporttal (Fotó: NS-archív)
Nem tudta megvédeni olimpiai bajnoki címét Londonban, de még dobogóra sem állhatott fel a szegedi kenus. Vajda Attila az athéni bronzérmét követően Pekingben győzni tudott, idén viszont hiába érkezett vb-címvédőként, a hosszabb, 1000 m-es egyes egyik favoritjaként végül hatodik lett. (Csak a rend kedvéért: a rövidebb, 200 m-es távon a B-döntőben végzett harmadikként, ami összesítésben a 11. helyhez volt elég.) A kenus élete nagyot változott az eltelt időszakban: szponzorainak létszáma, csakúgy, mint a Gerevich-ösztöndíja, jelentősen megcsappant, így a versenyzés mellett már munkát is vállalt.

 

„Nagyon sok minden képlékeny most az életemben, egy dolog biztos, hogy folytatom a versenyzést – mondta Vajda Attila a Nemzeti Sport Online-nak. – Bár sokan kérdeztek rá, s volt, aki győzködött is arról, hogy most kellene befejeznem, nem teszem meg senkinek ezt a szívességet! Látnak engem még versenyezni, és bebizonyítom, hogy még én vagyok a legjobb kenus a világon! Idén nem jött ki a lépés, de én tudom, érzem, hogy nincs nálam jobb, még mindig én vagyok a legjobb!"

A kenus ennek szellemében két és fél hónapos kihagyást követően állt neki a felkészülésnek, ám november elsejétől már nem csak az edzéseket kell beillesztenie a mindennapjaiba.

„Több támogatómmal az olimpiáig volt megkötve a szerződésem, ezekből egyelőre egy maradt meg a folytatásra is, illetve egy másik céggel, egy autóssal tárgyalásban vagyok. Mivel a Gerevich-ösztöndíjamhoz jelentősen hozzányúltak, az edzések mellett már dolgozom is. Hetente egyszer a fővárosba megyek, van egy irodám, ott vagyok kilenc órától tizenhatig, a munkám során pedig sokat kell beszéljek. Az megy."

Kérdéses egyelőre, hogy a megváltozott élete mennyire befolyásolja majd a felkészülésben.

„Nem foglalkozom senkivel és semmivel. Azt sem tudjuk még, mik a válogatási feltételek, mikor és hogyan lesznek a válogatók. Marad a szövetségi kapitányi státusz, vagy szakági vezetők lesznek. Küldenek-e értesítőt a változásokról, vagy úgy kell majd mástól megtudjam. Egyelőre fogalmam sincs, mi lesz, de szerintem nemcsak nekem. Én, a sportágunkban sokakkal ellentétben, maradtam a megszokott helyemen és a klubomban, ugyanúgy Vécsi Viktor lesz az edzőm ezután is, és nem váltottam kajakra sem, maradok a kenunál. A lányok tudtommal elmennek téli edzőtáborba Abu-Dzabiba, én majd Horvátországban fagyok meg. Volt már ilyen korábban is, idén például Portugáliában tettem ugyanezt. De már ez sem érdekel. Én nem kérek mást, csak azt, hogy hagyjanak dolgozni és versenyezni. Ha nem akarnak direkte kitolni velem, az már nekem elég, akkor bizonyítok. Bár, ha ki akarnak tolni velem, engem már az sem nagyon érdekel."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik