Vajda Attila olimpiai bajnok kenus indul a szegedi SUP Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.04.24. 13:25
Vajda Attila is ott lesz a szegedi kajak-kenu Eb-n először megrendezendő SUP-versenyen (Fotó: Földi Imre)
Vajda Attila olimpiai, háromszoros világ-, és kétszeres Európa-bajnok kenus bejelentette, hogy a SUP-versenyeken indul a június 12-16-án Szegeden sorra kerülő kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szerdai hírlevele szerint a 41 éves sportoló 2020-ban megalapította saját egyesületét Kiskunlacházán, és mivel úgy látja, hogy a SUP-nak nagy jövője van, ezért egyre nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a szakágra.

„Csak akkor tudok hiteles maradni, ha én magam is deszkára állok és versenyzek, valamint próbálok fejlődni” – mondta a pekingi olimpia C-1 1000 méteres bajnoka. Hozzátette: nyilván ez is olyan, mint a kajakozás vagy a kenuzás, tehát vannak egyedi technikák, sajátosságok.

„Olyan alapokat kell elsajátítanom, amelyeket az oktatás során át tudok majd adni a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt” – hangsúlyozta.

A Vajda SE két versenyzővel vág neki az Eb-nek, Vajda Attilával és Németh Zoltánnal. Mindketten a hosszútávra, a technikai számra, valamint a 200 méteres sprintfutamra is neveztek.

„Furcsa lesz visszatérni a Maty-érre, főleg úgy, hogy az utolsó emlékeim versenyzési szempontból olyanok voltak, hogy győzelem felé hajtott a vágy. Most inkább csak egy jó szereplést próbálok magamból kihozni, mivel nekem ez még egy nagyon ismeretlen terep. Nem merek nagy elvárásokat magam elé támasztani, az egyesület szempontjából szeretnék egy olyan tudást felhalmozni, amivel többek tudunk majd lenni a régióban. Izgalmas lesz, nagyon várom, ugyanakkor kicsit furcsa lesz azzal a kettősséggel együtt élnem, hogy úgy fogok versenyezni, hogy tudom, reális esély az első helyre nem lesz” – fogalmazott Vajda, aki fizikai adottságai miatt a 200 méteres sprintszámot érzi magához a legközelebb.

A 22 év után Magyarországra visszatérő kajak-kenu Európa-bajnokság különlegessége, hogy most először rendeznek a SUP szakágban is versenyt, amelyre bárki leadhatja nevezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik