Fábiánné távozása mellett be is pereli az MTK-t

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2012.11.16. 08:54
null
Fábiánnét felbőszítette az MTK (Fotó: Korponai Tamás)
Az asztalra csapott Fábiánné Rozsnyói Katalin. A londoni olimpián ezüstérmet szerző férfi kajaknégyes edzője megunta a sok ígérgetést, s úgy döntött, elhagyja és bepereli az MTK-t, amely továbbra is többhavi bérrel, majd' egyévi fizetéssel tartozik neki.

 

 

Szeptember 30. Ezen a napon járt le az MTK felnőtt versenyzői, köztük az olimpiai ezüstérmes Pauman Dániel, Kulifai Tamás, Tóth Dávid trió és edzőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin szerződése a klubnál. A hosszabbításról sokáig nem esett szó, majd úgy tűnt, a kék fehérek szélnek eresztik versenyzőstől, edzőstől a teljes felnőttgarnitúrát, ám 24 óra leforgása alatt életbe lépett egy vészforgatókönyv, amelynek alapján a Londont megjárt három kajakosnak, valamint edzőjüknek új szerződést ajánlott a klub.

A tárgyalások megkezdődtek, és az új ajánlathoz a hírek szerint (ezt Deutsch Tamás, a klub elnöke is megerősítette) megvolt a fedezet. Fábiánné Rozsnyói Katalinnak azonban csak az jelentett volna garanciát a folytatáshoz, ha október 31-ig kifizetik a tartozásokat – az ő esetében tízhavi elmaradást. November közepén járunk, a pénzügyeket még mindig nem rendezte a klub, Fábiánné Rozsnyói Katalin pedig kijelentette: elég, nem kér a további együttműködésből!

„Míg más egyesületekben megbecsülik az edzőket, engem az MTK-nál hülyének néznek – kezdte Fábiánné Rozsnyói Katalin. – Nincs olyan ember a klubnál, akinek adnék a szavára, akiben bíznék, mert itt nincs olyan ember, aki bármiért is vállalná a felelősséget. Már az olimpia előtt tudtam, hogy ebből nem jöhetek ki jól, ők meg azt tudták, hogy végigcsinálom, hiszen nem hagyom cserben a versenyzőimet. És ezt a hozzáállást ki is használták. De most már elég ebből! Az athéni olimpia óta dolgozom az MTK-nál, azt hittem, letettem annyit az asztalra, hogy tisztességesen bánjanak velem. Az olimpiai sikereimnek köszönhetően engem mindenki megismer az utcán, és épp abban a közegben néznek levegőnek, ott nem ismernek el, ahol maradandót alkotok. Ha az ügyvédi felszólításra október harmincegyedikéig kifizették volna a tízhavi tartozást, talán úgy éreztem volna, hogy megbecsülnek, hogy tényleg akarják a maradásomat. De válaszra sem méltattak. Pedig azt az összeget feldobtam volna a versenyzők szponzorálására, hogy égjen a pofájuk azoknak, akik ilyen helyzetbe hoznak embereket.”

A csapat, ahogyan eddig is tette, összezárt. Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel kijelentette, eddig is az edző miatt maradtak a klubnál, és továbbra is vele képzelik el pályafutásukat.

„Az elmúlt két évben megtapasztaltuk már, hogy mit jelentenek az MTK-nál az ígéretek. Kati nénivel letettünk közösen valamit az asztalra, bízhatunk benne, szeretjük őt, így egyértelmű, hogy vele tartunk” – mondta Tóth Dávid.

„Ön hinne olyan munkaadónak, aki úgy kínál új szerződést, úgy bizonygatja a szép jövőképet, hogy közben még mindig tartozik? Nekem háromhavi béremmel adósak, amire azt mondták, december harmincegyig kifizetik. De ez a sokadik, harmadik vagy negyedik csúszás és csúsztatás, mi a garancia arra, hogy a következő évben nem ilyen körülmények között kell készülnünk, léteznünk? Kati néniben hiszünk, az ő szakmai tudása jelenti a sikeres jövőt, és reményeink szerint nemsokára új egyesületre, új otthonra találunk” – mondta Kulifai Tamás.

„Hosszú folyamat után lett ez a végállomás – tette hozzá Pauman Dániel –, és az MTK most minden bizonnyal azzal védekezik, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot tettek le elénk az asztalra. Igaz, azt nem árulták el, hogy honnan érkezik a pénz, pedig azok után, amin keresztülmentünk az elmúlt két évben, igazán megérdemelnénk, hogy tisztán lássunk, tudjuk, milyen jövő áll előttünk. Tudom, hogy nehéz helyzetben van az ország, szenvednek a klubok, de ha így folytatják, minden budapesti egyesület bezárhatja a kapuit. Ebben a bizonytalanságban Kati néni jelenti az állandóságot, az ő szakmai tudása az egyetlen, amely megkérdőjelezhetetlen, így egyértelmű, hogy vele tartunk. Továbbra is dolgozunk, és igyekszünk túlélni ezt az időszakot. A jelen állás szerint három olimpiai ezüstérmes sorsa lóg a levegőben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik