„Szégyellem magam, és remélem, a játékosok is" - kazah visszhang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.18. 08:49
null
A magyar csapat „leckét adott” a kazahoknak (Fotó: Mirkó István)
Bár a kazah sajtó egyelőre csak tárgyilagos tudósításokban számol be a magyar válogatott ellen 2–1-re elveszített mérkőzésről a budapesti hoki-vb-n, a csapat vezetői keményen kritizáltak a mieinket lebecsülő kazah játékosokat. A szurkolók is kiakadtak a kínos kudarcon, és már mémek is megjelentek a vereségről.

Simi Babajev, a kazah válogatott csapatmenedzsere igen kritikusan beszélt nemzeti csapata teljesítményéről, úgy nyilatkozott, a játékosok lebecsülték a magyarokat, és nem figyeltek arra, amit az edzőik a találkozó előtt kértek tőlük.

„Nem szeretném arra fogni a vereséget, hogy nem volt szerencsénk, mert ez nem lehet kifogás. Szerintem lebecsültük az ellenfél játékosainak a képességeit. Nagyon fájdalmas vereség ez. A csapat fel volt készítve arra, hogy jól játsszon, de a jégen ez nem működött. Alapvető hibákat követtünk el, amelyeket nem engedhetünk meg. Elemezni fogjuk, mi lehetett ennek az oka. De még nem veszítettünk el mindent, két meccsünk még hátravan. Szégyellem magam, és remélem, a játékosok is. De győznünk kell a folytatásban, és továbbmenni" – nyilatkozta Simi Babajev, akit a kudarc okairól is faggattak.

SZAVAZÁS

Mi lesz a Magyarország–Olaszország hokimeccs végeredménye a divízió 1/A-s vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az alapvető hiba, hogy nem tartották be az edzői utasításokat. A jégen mindent bele kell adnod a sikerért mind a három harmadban, és nem gondolhat arra az ember, hogy a magyarok nagyon gyengék. Az egyéni képességek ezúttal nem mutatkoztak meg, nem koncentrált a csapat. Kivizsgáljuk, mi volt ennek az oka. A meccs előtt megnéztük a magyarok korábbi mérkőzését, kitaláltuk, hogyan kell játszani ellenük. De a játékosok ezt nem tudták megvalósítani" – tette hozzá a szakember.

Vlagyimir Krikunov, a kazahok szövetségi kapitánya is arról beszélt, hogy alaposan felkészítették a játékosokat a veszélyes magyarok ellen, de a kazah csapat tagjai nem figyeltek eléggé az utasításokra.

„Először is gratulálni szeretnék a magyar válogatottnak a győzelemhez, szép sikert ért el, és azt hiszem, megérdemelten győzött. Mi sajnos nem tudtuk megvalósítani azt, amit elterveztünk. Ha nem szerzel gólt, az ellenfél fog, és ez is történt. A hajrában kaptunk egy gólt, és már nem tudtunk reagálni. Jó lecke volt ez számunkra, legalábbis remélem. Szerintem a következő találkozón összeszedettebbek leszünk. Figyelmeztettük a srácokat, hogy nagyon koncentrálni kell, mert a magyarokkal játszunk, és ha nem vigyázunk, beleszaladhatunk a késbe, ez az üzenet azonban nem jutott el hozzájuk" – mondta Vlagyimir Krikunov a meccs után.

A kazah internetes sportportálok egyébként tényszerűen számoltak be a Magyarország elleni vereségről, a legtöbb honlapon csak rövid összefoglalót közöltek arról, hogy milyen eredmény született az összecsapáson.

A szurkolók azonban már nem voltak ennyire higgadtak a meccs után, keményen kritizálták a kazah válogatottat a kínos kudarc után, és már mémek is megjelentek a meccsről.

Vereség a magyaroktól??? Hogy lehet???
Vereség a magyaroktól??? Hogy lehet???

„Soha nem láttam még ennyire önző, gerinctelen, gyenge kazah csapatot. Ez a vereség megmutatta, hogy milyen valójában ez a játékosgeneráció. Vannak, akik azt hangoztatják, csak hazai nevelésű játékost akarnak a csapatban látni, de a kazah nevelésű Fjodor Poliscsuk három százszázalékos helyzetet hagyott ki. A csapatunk nem bír már a szlovákokkal, a svájciakkal és a magyarokkal. Az egyetlen remény, ha elkezdünk játékosokat honosítani" – írta le véleményét egy szurkoló.

FÁRADT, DE VIDÁM HOKIVÁLOGATOTT KÉSZÜL

Fáradt, de mosolygós arcok tűntek fel az öltözőfolyosón az eredetihez képest órákkal korábbra, 13 órára előre hozott csütörtöki edzés előtt. A Kazahsztán elleni hőstett nyomai nemcsak az arcokon látszottak, de olyan súlyos sérülést szerencsére senki sem szedett össze, hogy csütörtökön ne tudott volna korcsolyát húzni.

Pedig a testével tíz másodpercen belül három lövést is hárító Magosi Bálintért aggódtunk, de Bagonya Imre gyúró áldozatos munkájának köszönhetően sikerült tompítani a szélső bal vádliját hasogató fájdalmon.

Rendben vagyok, este jól megmasszíroztak, úgyhogy tudok játszani" – mondta a Fehérvár támadója.

A szerdai első gólt szerző Mihály Árpád legnagyobb gondja szerencsére az volt, miként vakarja meg viszkető hátát a pályára menet közben, mivel azonban ütője éppen a kezében volt, a probléma hamar megoldódott. A sort természetesen az ezúttal a pókerábrázatára félmosolyt is csempésző Rich Chernomaz szövetségi kapitány zárta.

Furcsa volt a 16 órával korábbi eksztázis után a csendes Papp László Arénában hallgatni a korcsolyák zaját, pedig könnyed átmozgató edzésnél azért jóval többről volt szó. Az egész pályás három az egy elleni villámtámadásokból gondolhatnánk, hogy Olaszország ellen is hasonló lehet a taktika, vagyis a biztos védekezésre építve, a semleges harmadot átengedve az ellenfélnek, korongszerzés után spricc előre, de ha ennyire egyszerű lenne, nem tartott volna ezúttal is hosszú monológokat a kapitány, aki az olaszoknak is tartogat némi meglepetést, abban biztosak lehetünk.

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 3 3 13–2 11 9
2. Magyarország 3 2 1 10–8 2 7
3. Kazahsztán 3 2 1 11–4 7 6
4. Japán 3 1 2 9–14 –5 3
5. Dél-Korea 3 1 2 10–14 –4 2
6. Nagy-Britannia 3 3 3–14 –11
0
A TOVÁBBI MENETREND
4. FORDULÓ (április 19., péntek)
Kazahsztán–Dél-Korea 12.30
Japán–Nagy-Britannia 16
Magyarország–Olaszország 19.30
5. FORDULÓ (április 20., szombat)
Nagy-Britannia–Dél-Korea 12.30
Olaszország–Kazahsztán 16
Magyarország–Japán 19.30
ÉL AZ ÁLOM, PÉNTEKEN VALÓRA VÁLHAT

Ha a magyarok alapjátékidőben, azaz három pontot érően nyernek pénteken Olaszország ellen, akkor a 2008-as „szapporói csodához” hasonlóan feljutnak a világ legjobb 16 csapatát tömörítő elitbe, amelynek jövőre Minszkben lesz a világbajnoksága. Ha a házigazda magyar csapat hosszabbításban győz – ezért két pont jár –, akkor (feltételezve, hogy a kazahok legyőzik Dél-Korea csapatát) az utolsó, szombati forduló dönt a két feljutóról.
Pénteki magyar vereség esetén az olaszok a záró kör eredményeitől független feljutnak, míg Ladányiék a feljutást veszélybe sodró helyzetbe kerülnek.
Az olaszokkal eddig 31-szer találkoztak a magyarok, 9-szer nyertek, 15-ször kikaptak, 7-szer döntetlen született, a 100 lőtt gól mellett 135 kapott áll a statisztikában. A legutóbbi két összecsapást az olaszok nyerték meg hosszabbításban. Különösen az előbbi volt fájó, mert 2011. április 23-án, az ugyancsak a Papp László Arénában rendezett divízió I-es torna „döntőjében” történt, így a vendégek jutottak fel a legjobbak közé.

A mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik