Fáradt, de vidám magyar hokiválogatott készül az olaszok legyőzésére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.18. 14:57
A legfontosabb, hogy mindenki ott volt a jégen. Rich Chernomaz csütörtökön ötvenperces edzést vezényelt a magyar jégkorong-válogatottnak az Arénában, és noha egy-egy grimaszt láttunk az arcokon, mindenki összeszorította a fogát, és szerelést húzott.

A kazahok legyőzése sokat kivett a magyar válogatott tagjaiból (Fotó: Mirkó István)
A kazahok legyőzése sokat kivett a magyar válogatott tagjaiból (Fotó: Mirkó István)
A kazahok legyőzése sokat kivett a magyar válogatott tagjaiból (Fotó: Mirkó István)
A kazahok legyőzése sokat kivett a magyar válogatott tagjaiból (Fotó: Mirkó István)
A kazahok legyőzése sokat kivett a magyar válogatott tagjaiból (Fotó: Mirkó István)

SZAVAZÁS

Mi lesz a Magyarország–Olaszország hokimeccs végeredménye a divízió 1/A-s vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Fáradt, de mosolygós arcok tűntek fel az öltözőfolyosón az eredetihez képest órákkal korábbra, 13 órára előre hozott csütörtöki edzés előtt. A Kazahsztán elleni hőstett nyomai nemcsak az arcokon látszottak, de olyan súlyos sérülést szerencsére senki sem szedett össze, hogy csütörtökön ne tudott volna korcsolyát húzni.

Pedig a testével tíz másodpercen belül három lövést is hárító Magosi Bálintért aggódtunk, de Bagonya Imre gyúró áldozatos munkájának köszönhetően sikerült tompítani a szélső bal vádliját hasogató fájdalmon.

Rendben vagyok, este jól megmasszíroztak, úgyhogy tudok játszani” – mondta a Fehérvár támadója.

A szerdai első gólt szerző Mihály Árpád legnagyobb gondja szerencsére az volt, miként vakarja meg viszkető hátát a pályára menet közben, mivel azonban ütője éppen a kezében volt, a probléma hamar megoldódott. A sort természetesen az ezúttal a pókerábrázatára félmosolyt is csempésző Rich Chernomaz szövetségi kapitány zárta.

Furcsa volt a 16 órával korábbi eksztázis után a csendes Papp László Arénában hallgatni a korcsolyák zaját, pedig könnyed átmozgató edzésnél azért jóval többről volt szó. Az egész pályás három az egy elleni villámtámadásokból gondolhatnánk, hogy Olaszország ellen is hasonló lehet a taktika, vagyis a biztos védekezésre építve, a semleges harmadot átengedve az ellenfélnek, korongszerzés után spricc előre, de ha ennyire egyszerű lenne, nem tartott volna ezúttal is hosszú monológokat a kapitány, aki az olaszoknak is tartogat némi meglepetést, abban biztosak lehetünk. Meg abban is, hogy a következő egy nap elég lesz a játékosoknak a regenerálódáshoz.

A MIEINK VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Kapus:
Szuper (Rajna)
Hátvédpárok:
Szirányi B., Sille – Vas M., Tokaji – Gőz, Horváth A. – Pozsgai, Szélig
Csatársorok:
Sofron, Bartalis, Ladányi – Hári, Vas J., Kovács Cs. – Mihály Á., Sikorcin, Benk – Magosi, Nagy K., Nagy G.

ÉL AZ ÁLOM, PÉNTEKEN VALÓRA VÁLHAT

Ha a magyarok alapjátékidőben, azaz három pontot érően nyernek pénteken Olaszország ellen, akkor a 2008-as „szapporói csodához” hasonlóan feljutnak a világ legjobb 16 csapatát tömörítő elitbe, amelynek jövőre Minszkben lesz a világbajnoksága. Ha a házigazda magyar csapat hosszabbításban győz – ezért két pont jár –, akkor (feltételezve, hogy a kazahok legyőzik Dél-Korea csapatát) az utolsó, szombati forduló dönt a két feljutóról.
Pénteki magyar vereség esetén az olaszok a záró kör eredményeitől független feljutnak, míg Ladányiék a feljutást veszélybe sodró helyzetbe kerülnek.
Az olaszokkal eddig 31-szer találkoztak a magyarok, 9-szer nyertek, 15-ször kikaptak, 7-szer döntetlen született, a 100 lőtt gól mellett 135 kapott áll a statisztikában. A legutóbbi két összecsapást az olaszok nyerték meg hosszabbításban. Különösen az előbbi volt fájó, mert 2011. április 23-án, az ugyancsak a Papp László Arénában rendezett divízió I-es torna „döntőjében” történt, így a vendégek jutottak fel a legjobbak közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik