Jégkorong-vb: Szlovénia feljutott, reménykedő olaszok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.29. 18:55
A szlovén jégkorong-válogatott egygólos győzelmet aratott Ausztria ellen a Katowicében zajló divízió 1/A vb ötödik fordulójában, így az elmúlt évekhez hasonlóan osztályt vált: 2017-ben ismét az elit-vb-n szerepelhet majd.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 15. (Budapest): Magyarország–Ausztria 4–0
Április 16. (Bécs): AusztriaMagyarország 1–3
Április 20. (Budapest): Magyarország–Szlovénia 0–3
Április 29., péntek, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Kazahsztán
Április 30., szombat, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Oroszország B
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 15. (Budapest): Magyarország–Ausztria 4–0
Április 16. (Bécs): AusztriaMagyarország 1–3
Április 20. (Budapest): Magyarország–Szlovénia 0–3
Április 29., péntek, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Kazahsztán
Április 30., szombat, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Oroszország B

Nem úgy a velük együtt eddig ingázó osztrákok, akik a második vonalban ragadtak.

A Dél-Korea elleni sikernek köszönhetően második helyen végző olaszok még reménykedhetnek a feljutásban, ami az elit-vb végeredményétől függ. Amennyiben ugyanis a jövő évi elit-vb-t rendező francia és német válogatott végez a szentpétervári csoport hetedik, illetve nyolcadik helyén – itt szerepelnek a magyarok –, úgy csak a moszkvai nyolcas utolsó helyezettje esik majd ki. Az eddigiektől eltérően, amikor két-két csapat cserélt helyet.

A tornát a lengyelek és a japánok egymás elleni mérkőzés zárta, amelynek tétje csupán a házigazdák számára volt: győzelmük esetén megelőznék az osztrákokat, és feledve a rossz rajtot – két vereség – végül bronzérmesként végeznének. Csakúgy, mint egy éve Krakkóban. Nos, a 6–1-es első harmad után sok kérdés nem maradt, meglett a hazai vigaszbronz.

Az olaszok akkor ötödikként zártak, most viszont a második helyen végeztek. Japán kiesése már a záró forduló előtt biztossá vált.

A magyar együttes pénteken 19 órától (Tv: M4 Sport) a Tüskecsarnokban játszik felkészülési mérkőzést Kazahsztán ellen, szombaton ugyanott és ugyanakkor az orosz B-válogatottat fogadja.

DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG, KATOWICE (Lengyelország)
5. FORDULÓ

Olaszország–Dél-Korea 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)
Ausztria–Szlovénia 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)
Lengyelország–Japán 10–4 (6–1, 1–1, 3–2)
A végeredmény: 1. Szlovénia 12 pont (18–8), 2. Olaszország 9 (11–10), 3. Lengyelország 8 (17–12), 4. Ausztria 8 (11–8), 5. Dél-Korea 7 (11–11), 6. Japán 0 (7–26)

A magyar válogatott idén az elit-vb B-csoportjában játszik május 7-étől Szentpéterváron, ahol Szlovákia, Kanada, Franciaország, Finnország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország lesz az ellenfele május 16-ig. Mivel a 2017-es elit-vb-t Francia- és Németország rendezi – mindkettő a mi csoportunkba került –, idén védettséget élvez, tehát nem eshet ki. Így ha Francia- vagy Németország lenne a B-csoportunk utolsója, mi pedig az utolsó előttiek, összevetnének minket az A-csoport utolsó előttijével, és amelyikünk a rosszabb, az esik ki az A-csoport utolsójával. Ha a saját csoportunkban utolsók leszünk, kiesünk, ha viszont a hatodik vagy annál jobb helyen végzünk, akkor bennmaradunk.

Szurkolói infókapszula, csoportbeosztások, menetrend – tudnivalók a 2016-os oroszországi hoki-vb-ről!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik