HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.13 21:09 Frissítve: 2018.04.14 00:47

Jégkorong: hátrányból fordítva győzött Japán ellen a válogatott

Az április 22-én kezdődő budapesti divízió 1/A-világbajnokság előtti negyedik felkészülési mérkőzését az egy osztállyal alatta szereplő Japán ellen játszotta a magyar jégkorongválogatott. Miskolcon, a Diósgyőri Jegesmedvék otthonában közel telt ház várta Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapatát. A mieink a rendes játékidő 2–2-es eredménye után a hosszabbításban mindössze 50 másodperc elteltével ütött Sebők Balázs-góllal 3–2-re győztek.

HIRDETÉS

 

Sebők (pirosban) gólja újabb hosszabbításos győzelmet ért (Fotó: Dömötör Csaba)

A közönség ezen a mérkőzésen már nem láthatta pályára lépni a hazai kedvencet, Galanisz Nikandroszt, a finn szakvezető ugyanis a találkozó előtt közölte, a DVTK csatára és a fehérvári védő, Szaller Márk már nem tagja a világbajnokságra készülő válogatott keretének.

Nélkülük indult tehát a mérkőzés, amelyen az első lövés a japánoké volt: alig telt el fél perc, és Vay Ádám máris bemutatta két év ­– a szentpétervári világbajnokság – utáni első védését címeres mezben. Merthogy a magyar kapuban – a két esztendővel ezelőtti vb óta először – a tengerentúli harmadosztálynak tekinthető Rapid City Rush 24 éves légiósa állt, így ő hárította a jobb oldali bedobópont közeléből tüzelő Furuhasi Makuru lövését.

Az első japán lövésre hamar jöttek a magyar reakciók is, a harmadik percben a mieink már három válaszkísérletnél tartottak, Magosi Bálint, Sofron István és Nagy Krisztián is megszerezhette volna a vezetést. Ez azonban elmaradt, de a magyar válogatott nagy lendülettel, frissen kezdte a mérkőzést, ami felidegesítette az ázsiai vendégeket, és előbb Sofron kapaszkodott össze a csapatkapitány Szaito Tecujával, majd Somogyi Balázs és Jamada Kotaro összezördülésénél már néhány pofon is elcsattant, ütésért mindkettejüket kiszórták a bírók két percre.

A feszültség ugyan a továbbiakban enyhült némileg, és mindkét kapu viszonylag sokszor forgott veszélyben, ám Vay és japán kollégája, Fukufudzsi Jutaka mindent védeni tudtak, így gól nélkül ért véget az első húsz perc.

A másodikat jól kezdte a magyar csapat, Sofron lövése már túljutott Fukufudzsin, ám a vason nem. A 30. perc környékére pedig egyértelműen fölénybe kerültek a japánok, ekkor Vaynak is nagy bravúrokat kellett olykor bemutatni, de ő már nem tudta megőrizni a kapuját a góltól.

Együttesünk a harmad végén Bodó Christopher kiállítása miatt emberhátrányba került, ráadásul röviddel a harmad vége előtt Nagy Krisztián elvesztette a botját, azaz szimpla helyett „másfél" emberhátrányban kapta a gólt a magyar válogatott, amikor 11 másodperccel a dudaszó előtt Hasiba Rjo egy kijátszott figura végén közelről bepofozta a pakkot, 0–1.

A harmadik harmadot viszont jól indította a magyar csapat: 5:51 telt el, amikor Sofron jó cseleit követően Magosi lövése után Nagy Gergő kotorta be közelről a kipattanót, 1–1.

Az egyenlítés után sem állt le a magyar csapat, és két gyors japán szabálytalanságnak köszönhetően kettős emberelőnybe került, amit bő egy perc alatt sikerült is kihasználni: Nagy Gergő kapu előtti keresztpasszát Bodó vágta a léc alá, 2–1.

A hajrára fordulva a mieink továbbra is nagy nyomás alatt tartották a japán kaput, ám újabb magyar gól helyett a vendégek egyenlítését láthatta a közönség: Furuhasi bombázott egy kontra végén a kapunkba, 2–2.

A hátralévő öt percben már nem változott az eredmény, hiába próbálkozott a magyar csapat, így a negyedik felkészülési találkozóján a harmadik hosszabbítására készülhetett a gárda. Ez azonban mindössze 50 másodpercig tartott, ennyi időre volt szüksége Sebők Balázsnak, hogy megszerezze a győztes gólt, 3–2.

A magyar válogatott ezzel a negyedik gyakorlómérkőzését is megnyerte – a harmadikat hosszabbításban –, s legközelebb szerdán, Ukrajna ellen lép jégre, azzal zárja a felkészülési meccsei sorát, a helyszín a káposztásmegyeri jégcsarnok lesz.

Vay Ádám: Nagyon jó újra a válogatottal lenniGőz Balázs: Elképesztően jó emlék az első hazai vb-mJÉGKORONG FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–JAPÁN 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után
Miskolc, 1315
néző. V: Mayer, Kókai, Vincze D., Sipos
MAGYARORSZÁG: Vay – Varga A., Wehrs – Pozsgai (1), Nagy N. – Garát, Gőz – Szirányi B., Kiss D. – NAGY G. 1 (1), SEBŐK 1, Bodó 1 – Benk, Vas J. (1), Terbócs – SOFRON (2), Sarauer, Kóger D. – Magosi B. (1), Nagy K., Somogyi. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
JAPÁN: FUKUFUDZSI (Nariszava) – Kavai, Jamada – Hajata, Ito – Hasimoto, Szato – Hasiba 1, Usu – Nakajasiki, Szaito, TAKAGI (1) – Irikura, Tanaka, Terao (1) – FURUHASI 1, Miura, Nakadzsima – Ecsigo, Jamada. Szövetségi kapitány: Ivamoto Judzsi
MESTERMÉRLEG
Jarmo Tolvanen:
– Tudtuk, hogy Japán nagyon fegyelmezett csapat, nehéz betalálni ellene. Szerencsére a harmadik harmadban jöttek az emberelőnyök, amik nyilvánvalóan segítettek – általában szoktak a szoros mérkőzéseken... Nem voltunk elég kreatívak az egy egy elleni helyzetekben, úgyhogy a világbajnokság előtti utolsó héten szükségünk van még a finomhangolásra.
Ivamoto Judzsi: – Elég fáradtak voltunk az utazás miatt, de a játékosaim közül mindenki megértette az utasításokat és a játékrendszert, jó meccset játszottunk. Nem volt minden tökéletes, ám van még időnk gyakorolni. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel és a mutatott játékkal is.

A FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 4., szerda (Székesfehérvár). Magyarország–Ausztria 4–3 – h. u.
Április 5., csütörtök (Bécs). Ausztria–Magyarország 1–3
Április 11., szerda (Bled). Szlovénia–Magyarország 2–3 – h. u.
Április 13., péntek (Miskolc). Magyarország–Japán, 3–2 – h. u.
Április 18., szerda (Káposztásmegyer). Magyarország–Ukrajna, 17.30

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.28 19:14:15

Jégkorong nemzetisport.hu

Csoda, hogy a bejegyzés alatt szaporodnak a kedvelések és a megosztások?!

2018.09.23 00:04:16

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. A Miskolcon balhézó véglényeket saját honfitársaik szégyellik a legjobban.

2018.09.07 19:15:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is északi szomszédunk élvonalában szerepel.

2018.09.07 19:50:46

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2018–2019-es kiírásának adatbankja.

2018.09.08 10:33:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Az Erste Ligában, az osztrák EBEL-ben és a szlovák Tipsport Ligában is lesz magyar csapat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS