Jégkorong: a magyar válogatott Bécsben is legyőzte Ausztriát

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 21:42
null
Németh Attila duplázott Bécsben (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar jégkorong-válogatott hazai pálya után Bécsben is legyőzte Ausztriát felkészülési mérkőzésen.

Az osztrákokat szerdán Székesfehérváron hosszabbítás után legyőző magyar válogatott Bécsben annak ellenére szerzett vezetést az első harmadban Sofron István góljával, hogy a hazai csapat 10:2-re megnyerte a kapura lövési külön csatát.

A második 20 perc a magyar csapaté volt, a ferencvárosi Németh Attila előbb egy kipattanót értékesítve növelte a magyart csapat előnyét, majd Dennis Sticha gyors szépítése után állította vissza a kétgólos különbséget.

A záró harmad kiegyenlített csatát hozott, de gól nem esett. A 26 lövésből 25-öt hárító Duschek Dávid vezérletével a Léránt René és Szaller Márk személyében két újoncot avató magyar csapat két nap alatt másodszor is legyőzte Ausztriát.

A magyar keret pénteken az Erste Liga-finálé két résztvevője, a győztes MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék játékosaival, valamint az ECHL-ben szereplő Gőz Balázzsal egészül ki, míg a szintén tengerentúlról érkező Vay Ádám hétfőn áll edzésbe. A csapat szerdán Szlovéniában lép jégre, két nappal később pedig Miskolcon a japánokat fogadja. A közvetlen felkészülés az ukrán együttes elleni összecsapással zárul április 18-án a Vasas Jégcentrumban, a találkozóra már megkezdődött a jegyértékesítés.

A divízió I/A vb-t április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik, a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele.

JÉGKORONG
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BÉCS
AUSZTRIA–MAGYARORSZÁG 1–3
(0–1, 1–2, 0–0)
Bécs, 2100
néző. V: Fichtner, Siegel, Barnthaler, Gatol
AUSZTRIA:
MADLENER
Unterweger, Schlacher – Schnetzer, Strong – Kernberger, Birnbaum – Antonitsch, Steffler
Ganahl, Oberkofler, Woger – Bischofberger, Ban, Richter – Macierzynski, F. Maxa, Wappis – Obersteiner, KAINZ (1), Sticha 1
Szövetségi kapitány:
Roger Bader
MAGYARORSZÁG:
DUSCHEK
Stipsicz (1), Szabó D. (1) – Wehrs, Nagy N. – Szirányi B., Kiss D. (1) – Szaller, Varga A.
Kóger D., Hári J. (1), Erdély – Sofron 1, Sarauer (1), Nagy G. – Benk, SEBŐK, Sárpátki – Odnoga M., Léránt, NÉMETH A. 2
Szövetségi kapitány:
Jarmo Tolvanen
Kiállítások:
6, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Roger Bader: –
Jól kezdtünk, az első harmad után vezethettünk is volna. De így is elégedett vagyok a fiataljainkkal, a gólunkat például egy tizenkilenc éves srác szerezte. Persze a végére a magyar csapat tapasztalata és ereje kiütközött, ám nem panaszkodhatok. A jövő héttől folyamatosan csatlakoznak majd az EBEL-elődöntősök játékosai és a légiósaink.
Jarmo Tolvanen: –
Az első harmadban még érződött a játékunkon a buszozás, a hazaiak jobban hokiztak, domináltak, viszont jól védekeztünk, kiszorítottuk őket középről és a kapunk elől, így a viszonylag sok lövésük veszélytelen helyről érkezett. Utána erősebben folytattuk, helyzeteket teremtettünk és be is találtunk, így a záró harmadra ismét kétgólos előnyben voltunk, mint előző este, ám most okosabban őriztük a fórunkat. Elégedett vagyok a csapatteljesítménnyel.

A JELENLEGI MAGYAR KERET
Kapusok (2):
Duschek Dávid (DAB), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Hátvédek (10): Kiss Dániel, Nagy Nilan, Varga Arnold (mindhárom Újpest), Léránt René (DAB), Stipsicz Bence, Szabó Bence, Szabó Dániel, Szaller Márk, Szirányi Bence (mind Fehérvár), Kevin Wehrs (TWK Innsbruck, osztrák)
Csatárok (13): Benk András (Újpest), Erdély Csanád, Hári János, Kocsis Ferenc, Kóger Dániel, Reisz Áron, Sárpátki Tamás (mind Fehérvár), Nagy Gergő (Quad City Mallards, amerikai), Németh Attila (Ferencváros), Odnoga Mátyás (DAB), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István, Andrew Sarauer (Villach, mindkettő osztrák)

A FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 4., szerda (Székesfehérvár). Magyarország–Ausztria 4–3 – h. u.
Április 5., csütörtök (Bécs). Ausztria–Magyarország 1–3
Április 11., szerda (Bled). Szlovénia–Magyarország
Április 13., péntek (Miskolc). Magyarország–Japán, 19.00
Április 18., szerda (Káposztásmegyer). Magyarország–Ukrajna, 17.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik