Jégkorong: Hári János csonttörés miatt kihagyja a vb-t

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 20:32
Hári János sajkacsonttörés miatt kihagyja a május 6-án kezdődő jégkorong-világbajnokságot.

A svéd Leksand légiósa az osztrákok elleni múlt pénteki találkozón sérült meg, azóta pihent, a duzzanat leapadt a kézfejéről, ám amint a magyar szövetség honlapja vasárnap beszámolt róla, szinte biztos, hogy Hárinak csonttörése van. Hétfőn még egy újabb röntgenvizsgálaton esik át.

Hári János az icehockey.hu oldalnak elmondta, érzése szerint el van törve a csont és a sérült kezét várhatóan megint begipszelik tíz-tizenegy hétre.

Hári az egyik alapembere a válogatottnak, már a tavalyi, krakkói divízió1/A vb-n is remekül játszott, jól szolgálja ki társait és emberelőnyben is ponterős.

A magyarok a felkészülés utolsó szakaszában pénteken Kazahsztánt, szombaton pedig az orosz B-válogatottat látják vendégül a Tüskecsarnokban.

A vb-n május 7-én a szlovák, 8-án a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél Szentpéterváron.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 15. (Budapest): Magyarország–Ausztria 4–0
Április 16. (Bécs): AusztriaMagyarország 1–3
Április 20. (Budapest): Magyarország–Szlovénia 0–3
Április 29., péntek, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Kazahsztán
Április 30., szombat, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Oroszország B

A KERET

Kapusok (4): BÁLIZS Bence (MAC Budapest), HETÉNYI Zoltán, RAJNA Miklós (Fehérvár AV19), VAY Ádám (Debreceni HK)

Bekkek (10):
DUDÁS Jesse, SAGERT Kalvin (DVTK), GARÁT Zsombor, MESTYÁN István, STIPSICZ Bence (MAC), KISS Dániel (UTE), ORBÁN Attila, SZIRÁNYI Bence, WEHRS Kevin (Fehérvár), VAS Márton (Fassa, olasz)

Csatárok (16): BANHAM Frank, BARTALIS István, BENK András, KOVÁCS Csaba, KÓGER Dániel, NAGY Gergő, SARAUER Andrew (Fehérvár), ERDÉLY Csanád (Sioux Falls, amerikai), GALLÓ Vilmos (Linköping, svéd), KÖNCZEI Áron (Debrecen), MAGOSI Bálint (Briancon, francia), NAGY Krisztián, TERBÓCS István (MAC), SEBŐK Balázs (KalPa, finn), SOFRON István (Klagenfurt osztrák), VAS János (Slavia Praha, cseh)

SZURKOLÓI INFÓKAPSZULA – TUDNIVALÓK A 2016-OS OROSZORSZÁGI HOKI-VB-RŐL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik