Jégkorong: a Poprad kapusa, Vay Ádám 2-3 hétig nem játszhat

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 16:21
Vay Ádám 2-3 hétig nem állhat a Poprad rendelkezésére (Fotó: hkpoprad.sk)
Combsérülés miatt 2-3 hétig nem játszhat Vay Ádám, a szlovák jégkorongbajnokságban negyeddöntős Poprad magyar válogatott kapusa.


Vay Ádám, aki pénteken töltötte be a 30. életévét, a vendég Nyitra elleni negyeddöntő csütörtöki, 5–1-re elveszített második összecsapásának 57. percében sérült meg, és le kellett cserélni a hátralevő időre.
 
„Az MRI kimutatta, hogy a bal combom közelítőizmában van egy kis szakadás, ezért két, legfeljebb három hétig nem játszhatok. Remélem, a csapat nélkülem is továbbjut a negyeddöntőből, és a folytatásban már tudok segíteni" mondta az MTI-nek vasárnap Vay, aki remek mutatókkal zárta az alapszakaszt. Csapata első lett, ő 92,94 százalékkal védte a lövéseket, ezzel harmadik volt, átlagban 2.13 gólt kapott, ebben a mutatóban pedig a második.
    
Az alapszakaszgyőztes Poprad 11-re áll a Nyitrával szemben a szlovák negyeddöntőben, a párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart. 
    
Amennyiben a Poprad bejut a döntőbe és a sorozat hat vagy hét mérkőzésig elhúzódik, akkor Vay nem, vagy csak késve tudna a magyar válogatott rendelkezésére állni az április 28-án rajtoló bolzanói divízió 1/A-világbajnokságon. A szlovák finálé hatodik meccse jelen állás szerint éppen a vb nyitónapjára esne, a hetedik felvonás pedig április 30-ra.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik