Erste Liga: Vaszjunyin szerint kétarcú hónapok vannak a DEAC mögött

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 10:53
Vaszjunyin Artyom (Fotó: deac.hu)
Felemás idényen van túl Vaszjunyin Artyom vezetőedző szerint a DEAC, amelynek a negyeddöntő jelentette a végállomást a jégkorong Erste Ligában.

A tréner – aki először vezethetett felnőttcsapatot edzői pályafutása során – kiemelte: kétarcú hónapok vannak mögöttük.

„Mindenki láthatta, hogy az eleje kissé szenvedős volt, ám a második fele, december-január környékétől, már sokkal jobban sikerült. Kár hogy nem tudtunk a kezdetektől így teljesíteni, de ennek is megvoltak az okai” – fogalmazott a klub honlapján.

Elmondta, több olyan játékosuk volt tavaly, aki már februártól nem volt sokáig jégen, és akadtak olyanok is, akikkel nem voltak megelégedve, ezért augusztusban módosították a programot. Szeptemberben sérüléshullám kezdődött, 10-11 játékosukra nem számíthattunk, és az önbizalom is hiányzott a társaságból.

„December vége felé ez megfordult, megérezték a fiúk, hogy bárki ellen tudnak nyerni, és be lehet gyűjteni egy-két nagyobb skalpot. Megjött az önbizalmunk, és ha az alapszakasz utolsó húsz mérkőzését nézzük, ez a csapat a harmadik-negyedik helyen végezhetett volna. Meggyőző teljesítményt nyújtottuk, de ehhez az is hozzátartozik, hogy több csapatnál tapasztalható volt némi visszaesés. Azzal az időszakkal elégedett vagyok, összeállt a társaság és jobbára elkerültek bennünket a sérülések, ha pedig valaki kidőlt, volt, aki a helyére tudott lépni. Azok az emberek, akik adósak voltak a jó játékkal, magukra találtak, úgyhogy a playoffig nem volt okunk panaszra” – tette hozzá a kijevi születésű Vaszjunyin.

A DEAC az alapszakaszt végül a nyolcadik helyen zárta, így került össze az FTC-vel, amely 4–1-es összesítéssel búcsúztatta.

Az edző jelezte, hogy a fiatal debreceni hokisok most szembesültek azzal, mi is az a rájátszás.

„Sejthető volt, hogy követünk majd el hibákat, de nem gondoltuk, hogy az első három meccsen ilyen sokat. Azokon az összecsapásokon nyolc találatot ajándékoztunk az FTC-nek, holott nem játszottunk rosszul. Ugyanakkor a negyedik mérkőzésen, a Debreceni Jégcsarnokban megvolt a kellő akarat, a küzdeni tudás és az egység a részünkről. Ennek ellenére a statisztikák alapján ott sem mi voltunk a jobbak. A párharc során elégedett voltam az emberhátrányos védekezésünkkel, öt meccsen egyszer tudott előnyben gólt ütni nekünk a liga legjobb emberfóros gárdája. Mi használtuk ki jobban ezeket a szituációkat, ami dicséretes, ehhez kellettek a jó kapusteljesítmények és a játékosok önfeláldozása” – mondta a DEAC 40 éves trénere, aki játékosként tagja volt a szapporói feljutást kiharcoló magyar válogatottnak.

Az idény végeztével a szakmai stáb tárgyal a játékosokkal, és próbálják megtartani azokat, akiket szeretnének.

„Nyilván lesz változás a keretben, lehet, kicsit nagyobb jövés-menés előtt állunk, mert némileg változtatunk a koncepción. Ez azonban még nagyon hosszú folyamat, most tesszük meg a kezdő lépéseket. Április végéig lesz jegünk, úgyhogy edzeni fogunk a csarnokban. Nyáron valószínűleg hathetes száraz felkészülést tartunk, ez ugyan még tervezés alatt van, de sok üresjárat nem lesz” – mondta Vaszjunyin.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik