Jégkorong: FTC–UTE párharc az MK negyeddöntőjében

Vágólapra másolva!
2023.11.23. 12:16
null
Fotó: Dömötör Csaba
Az előző évhez hasonlóan összekerült az FTC-Telekom és az UTE a jégkorong Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Tavaly 5–3-as összesítéssel az UTE jutott a legjobb négy közé.

A másik párban – a csütörtöki sorsolás eredményeként – a Dunaújváros és a Budapest JA U21-es csapata játszik a Final Fourba kerülésért.

A mérkőzések tervezett időpontja december 5. vagy 6., valamint január 16., de ettől – mint arról a szövetség honlapja beszámol – a csapatok megállapodása alapján el lehet térni.

A Hydro Fehérvár AV19 és a címvédő BJAHC automatikusan tagja a négyes döntőnek, melynek mérkőzéseit január 27-én és 28-án rendezik.

Minden eddiginél több, tizenhat csapat nevezett a Magyar Kupa 2023–2024-es kiírásába. A klubokat az előző évadbeli kupaeredmények, valamint a bajnoki sorozatokban elért helyezések alapján emelték ki, ettől függött, mikor kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Az első fordulóban hat együttes – két akadémiai, valamint négy másodosztályú (Andersen-ligás) csapat – vett részt. A második fordulóban csatlakozott a DVTK Jegesmedvék, a FEHA19, a MAC Ikonok és az Újpesti Jégkorong Akadémia. A harmadik fordulóban a négy továbbjutó mellett ott volt a DEAC, a Dunaújváros, az FTC-Telekom és az UTE.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik