Jégkorong: a Fradi elkerülné a tavalyihoz hasonló hullámvölgyeket

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.08.08. 09:12
null
Fodor Szabolcs (Fotó: Nemzeti Sport)
Fodor Szabolcs, a Ferencváros jégkorongcsapatának vezetőedzője állítja, papíron erősödött az FTC, de ezt a jégen, egységes csapatként is meg kell mutatnia.

Nyugodt nyár után lassan üzemi hőfokon készül az FTC-Telekom a szeptember végén rajtoló Ers­te Liga-idényre. A csapat vezetőedzője, Fodor Szabolcs lapunknak úgy fogalmazott, szerencsére már májusban tudták, hogyan fest a 2023–2024-es évadba belevágó FTC, így kicsit szusszanhatott a szakmai stáb, s a bejelentések sorát szépen adagolták a holt szezonban, „hogy legyen miről beszélni”. Elmondása szerint már csak egy csatár bejelentésére számíthatunk.

„Ezenkívül szeptemberben még egy-két fiatal magyar neve bukkanhat fel a keretben, akár a saját utánpótlásunkból, akár más csapatéból. Nekik egyelőre nincs szerződésük a felnőttcsapattal, csak próbajátékra jönnek hozzánk, de ha meggyőznek engem és a szakmai stábot, nincs kizárva, hogy lehetőséget adunk nekik”  – tette hozzá Fodor.

A zöld-fehérek egyelőre egyéni felkészülést végeznek, csapatként a szokásosnál később, szeptember elsején kezdik meg a munkát, hiszen a bajnokság is az eddigieknél később indul el. A vezetőedző nem nevezett meg konkrét célt az évadra, ahogyan az eddigi öt (egyaránt magyar bajnoki címmel záruló) előtt sem tette, de kiemelte, a kisebb hullámvölgyek kivédhetetlenek, ugyanakkor fontos a tavaly novemberi-decemberihez hasonló hosszabb visszaesés elkerülése. Emlékezhetünk, sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán elcsípi-e a Ferencváros a biztos rájátszást érő helyek egyikét (elcsípte), ilyen kedvezőtlen helyzetből menetelt magyar bajnoki címig, és az Erste Liga döntőjében is csak a hetedik meccsen, egyetlen góllal maradt alul a Gyergyói HK-val szemben.

„Furcsa érzés kijelenteni, hogy szerintem erősebbek lettünk, mert tavaly is ezt állítottam a rajt előtt, aztán látszott, az évad eleji csapattal valami nagyon nem stimmelt, nem működött a kémia  – jegyezte meg Fodor. – Most is azt hiszem, papíron jobbak vagyunk, mint az évad végén, az edzők és a játékosok feladata, hogy a papírról a jégre is átvigyük a fejlődést és egységes csapat képét mutassuk.”     

JÁTÉKOSMOZGÁS AZ FTC-TELEKOM HOKICSAPATÁNÁL 2023 NYARÁN
Érkezett:   
Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers; amerikai), Adam Brady (kanadai; Nottingham Panthers, brit) Jake Crespi (amerikai; Michigan Tech, amerikai), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Kucsma Richárd (Vasas SC U21), Nolan La Porte (amerikai; HK Spisská Nová Ves, szlovák) Németh Attila (UTE), Vladimír Roth (cseh; HC Ocelári Trinec, cseh)
Maradt:  Arany Gergely, Boros Dániel, Bán Károly, Farkas Lőrinc Simon, Josef Hrabal (cseh), Lauri Kärmeniemi, Aku Kestilä (mindkettő finn), Kulmala Rasmus, Nagy Gergő, Nagy Kristóf, Julius Marva (finn), Sarcia Antonino, Seregély Martin, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Turbucz Martin
Távozott:   Ollie Betteridge (brit; Nottingham Panthers, brit), Galántai Richárd, Kozma Dávid (Amals SK, svéd), Kreisz Brúnó, Konsta Mesikämmen (finn; Gyergyói HK), Jari Sailio, Matias Sointu (mindkettő finn)
Vezetőedző:   Fodor Szabolcs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik