NHL: a kanadai szupertehetség lett az idei draft 1/1-ese

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.06.29. 17:06
null
A szupertehetségnek tartott Connor Bedard lett a 2023-as NHL-draft 1/1-ese (Fotó: NHL)
A Chicago Blackhawsk élt az első választás jogával, és elvitte a szupertehetségnek kikiáltott kanadai Connor Bedard játékjogát az NHL-draft első napján. A másodikként választó Anaheim ellenben mindenkit meglepett, amikor kimondta a játékos nevét. 

 

71 gól 143 pont – ez volt a mérlege az előző idényben a WHL-ben szereplő Regina Pets csatárának, Connor Bedarddal, akit természetesen ezek után az NHL-draft 1/1-esének vártak. A Chicago Blackhawsk pedig élt is a lehetőséggel, hiszen le is csapott a 17 éves kanadai játékjogára.

A szakértők úgy tartották, hogy a második helyen a kanadai válogatottal idén vb-címet szerző Adam Fantilli kel el, az Anaheim azonban mindenkit meglepett, amikor második választóként a legmagasabban jegyzett európai játékos, a svéd Leo Carlsson nevét mondta ki. Az Öregbo csatára az előző évadban 40 mérkőzésen lépett jégre a svéd elsőosztályban, 11 góllal és 23 gólpasszal zárta az idényt. Fantillit végül a harmadikkén választó Columbus vitte el.

Az első amerikait, Will Smith-t a San José választotta ki, míg a Montreal újabb meglepetést okozva az osztrák hátvédre, David Reinbacherre tette le a voksát. A 18 éves játékos a svájci EHC Kloten csapatában az elmúlt idényben 24 pontot szerzett. Az Arizona nem különben húzott váratlant, hiszen a húszba éppen csak bekerülő orosz hátvéd, Dmitrij Szimasov játékjogát foglalta le.

A szintén orosz Matvej Micskovot sokáig az 1/1-re is esélyesnek tartották, de –ahogy erről a jégkorongblog.hu beszámolt– hiába rendelkezik kiváló képességekkel a csatár, mentális hozzáállásával csalódást okozott a csapatok vezetőinek. A Philadelphia azonban a jelek szerint így is látja benne a fantáziát.

A nyolcadik helyen a Washington az amerikaiRyan Leonardotvitte, a kilencediken a Detroit a kanadaiNate Danielsont, a tizediken pedig a St. Louis a svéd AIK szlovák csatárát,Dalibor Dvorskyt.

Az első napon7 nemzet 32 játékosának foglalták le a játékjogát,12 kanadai, 6-6 amerikai és svéd, valamint 4 orosz, 2 szlovák és 1-1 cseh és osztrák játékos kelt el.

A nashville-i Bridgestone Arenában zajló esemény második napján magyar játékosért is izgulhatunk, hiszen az A-csoportos világbajnokságon is szerepelt 20 éves hátvédünk, Hadobás Zétény is felkerült az NHL előzetes draftlistájára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik