Jégkorong: Vas Márton távozik az U20-as válogatott éléről

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 17:55
null
Vas Márton (középen) az U20-as válogatottat elhagyva távozik Franciaországba (Fotó: mjsz.hu)
A francia élvonalban szereplő Briancon jégkorongcsapata hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a következő idénytől korábbi játékosa, a csapatnál 2006–2009 között három idényt töltő Vas Márton lesz a klub vezetőedzője. Ez egyben azt is jelenti, hogy Vas eddigi munkahelyén a magyar U20-as válogatottnál keresik az utódját, s a Magyar Jégkorong-szövetség tájékoztatása szerint, amint megtalálják, be is jelentik, hogy ki veszi át az U20-as válogatott irányítását.

Vas Márton játékosként 175 alkalommal szerepelt a magyar felnőtt jégkorong-válogatottban, tagja volt a Szapporóban és a Krakkóban feljutó csapatnak, s mindkét alkalommal szerepelt egy évvel később az elitben is.

A 43 éves korábbi kiváló csatár a francia klubnál töltött három idénye alatt kétszer is bejutott a francia bajnokság döntőjébe, ami a klub történelmének legsikeresebb időszakát jelenti.

„Kevin Igier, a Briancon általános menedzser vezetőedzőnek hívott abba a csapatba, ahol korábban telt ház előtt játszhattam. Nagyon szerettem az ottani légkört, és a megbízás is hatalmas előrelépés számomra, így természetesen igent mondtam. A főbb feladataim lesznek többek között a stáb tagjainak és a csapat külföldi játékosainak kiválasztása, augusztustól a brigád felkészítése a szezonra, majd irányítása a bajnokságban. Mivel az utóbbi évek sajnos nem hoztak túl sok sikert az együttesnek, ezért nem is volt kérdés, hogy a sok cél közül az egyik és legfontosabb, hogy a brianconi hokit újjáépítsük lépésről lépésre. Éppen ezért az első évben azt tűztük ki célnak, hogy a csapatot első osztályban kell tartani, ami a bajnokság 11. helyét jelenti” – idézi a szövetség honlapja Vas Mártont.

A francia klubnak nem az új vezetőedző az első magyarországi szerzeménye, a május végén véget ért világbajnokság döntőjének napján jelentette be a Briancon, hogy szerződtette a Hydro Fehérvár AV19 válogatott védőjét, Horváth Milánt.

Nem Vas az első, aki az előző idény vége óta az elitben szereplő országban vállal vezetőedzői munkát, egy hete ugyanis Majoross Gergelyt nevezte ki a német másodosztályban szereplő Ravensburg Towerstars vezetőedzőjének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik