Jégkorong: újabb magyar válogatott igazolt a női NHL-be

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 18:34
null
Baker (4) szülőhazájában folytatja pályafutását (Fotó: MJSZ / Vörös Dávid)
Még múlt hét pénteken jelentette be hivatalos Twitter-csatornáján a női NHL-nek nevezett Premier Hockey Federationben (PHF) szereplő újonc Montreal Force csapata, hogy szerződést kötött a magyar válogatott védővel, Taylor Bakerrel. 

 

A kanadai születésű honosított játékos az előző két idényt a MAC Budapestnél töltötte, ahol 33 mérkőzésen lépett pályára, s 32 pontot (9 gól, 23 gólpassz) szerzett. Baker a magyar válogatottban tavaly mutatkozott be, ott volt az idei elit-vb-n, s eddig 17 mérkőzésen szerepelt a nemzeti csapatban.

A Montreal Force újoncként csatlakozik a világ legrangosabb női jégkorongbajnokságához, a hétvégén kezdődő PHF küzdelmeiben így a 2022–2023-as idényben már hét csapat szerepel majd. A Force pénteken jelentette be Baker szerződtetését, mégpedig az alábbi rövid videóval, amelyből kiderül, hogy rövid magyar nyelvleckét is tartott a klub felvételt készítő munkatársainak.

 


Nem Baker lesz az egyedüli magyar válogatott játékos a ligában, korábban már beszámoltunk róla, hogy Garát-Gasparics Fanni is a tengerentúlon folytatja, mégpedig a New Jersey-i Metropolitan Riveters csapatánál, ahol Dabasi Réka is a csapattársa lesz.

A PHF küzdelmei november 5-én kezdődnek, az alapszakasz március 12-ig tart, minden csapatra húsz mérkőzés vár. Az első két helyezett bejut a rájátszás elődöntőjébe, a 3-6. helyezettek pedig negyeddöntőt vívnak a másik két elődöntős helyért. Az Isobel-kupáért zajló playoffban egy mérkőzés dönt a továbbjutásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik