Jégkorong MK: saját tartalékjait verte az Újpest, Fehérváron nyert az FTC

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.16. 22:01
null
Fölényes győzelmet aratott az FTC a FEHA19 vendégeként (Fotó: Titánok Press)
Kiütéses, 7–1-es győzelmet aratott az UTE az Újpesti Jégkorong Akadémia felett a jégkorong Magyar Kupa második fordulójának odavágóján. Az FTC gond nélkül győzött a FEHA19 otthonában, míg a DVTK Jegesmedvék hazai környezetben ikszelt a Dunaújvárossal.

 

Igazi gólparádét rendezett az Erste Ligában is érdekelt Újpest a saját tartalékcsapata ellen. Az első harmadban Shirley és Kiss Patrik, a másodikban Benk és Szabó, míg a harmadik játékrészben Peresunko, Kiss Philip és a második találatát jegyző Szabó köszönt be a lila-fehér fiataloknak, akik Jakab Zoltán révén szerezték meg a becsületgólt.

A FEHA19 és a Ferencváros fehérvári találkozóján sem voltak izgalmak. Kreisz szerezte meg a vezetést a zöld-fehéreknek, majd az első harmad végén a finn Karmeniemi növelte a különbséget. A folytatásban Farkas Lőrinc eldöntötte a lényegi kérdéseket, majd Ivády révén megszületett a fehérváriak szépítő találata. Az utolsó felvonásban Betteridge és Tóth Gergő is beköszönt, így formalitásnak tűnik a visszavágó.

Nem született döntés Miskolcon. A gól nélküli első harmad után a diósgyőri Páterka gólja jelentette a különbséget a második játékrészben. A záró felvonásban Varga egyenlített, majd az utolsó percben Ödman révén fordított a Dunaújváros, de másodpercekkel a vége előtt Kulesov döntetlenre mentette a találkozót.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit november 22-én rendezik.

JÉGKORONG, MAGYAR KUPA
2. forduló (a 4 közé jutásért), első mérkőzés
Újpesti TE–Újpesti Jégkorong Akadémia 7–1 (2–0, 2–0, 3–1)
FEHA19–FTC-Telekom 1–5 (0–2, 1–1, 0–2)
DVTK Jegesnedvék–Dunaújvárosi Acélbikák 2–2 (0–0, 1–0, 1–2)
KORÁBBAN
MAC Ikonok–Budapest Jégkorong Akadémia HC
5–13 (1–5, 1–4, 3–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik