A DAB 0-2-ről nyert, így 2-0-ra vezet a Miskolc ellen

Vágólapra másolva!
2012.02.16. 21:03
null
A csütörtöki mérkőzés sem volt mentes az indulatoktól (Fotók: Mirkó István)
Címkék
A jégkorong Mol Liga döntőjében a Dab.Docler az egyik fél negyedik győzelméig tartó sorozatban a második sikerét aratta hazai pályán a Miskolc ellen, így kétmeccses előnnyel várhatja a finálé harmadik felvonását, a vasárnapi miskolci folytatást. A szerdai első mérkőzéshez hasonlóan a vendégek ezúttal is vezetéshez jutottak – bár csütörtökön kettővel is megléptek –, de a második harmadot 3–0-ra megnyerő dunaújvárosiak kézbe vették a mérkőzést, amelyet aztán már el sem engedték. Az ötödik DAB-gól után elszabadultak az indulatok, hat játékos hagyta el a pályát végleges fegyelmivel.

SZAVAZÁS

Melyik klub nyeri meg a Mol Liga 2011-2012-es küzdelmeit?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

1. harmad

Nem hazudtolták meg magukat a felek: a szerdai kezdés után a csütörtöki folytatáson is túlfűtött volt a hangulat. Persze ahogyan az egy döntőhöz illik is. Az első kiállított játékos a 25. mp-ben hagyta el a játékteret, majd kisvártatva követték őt szép sorban a többiek. A büntetőpadon gyakori vendég Joshua Bonar, majd Fodor Szabolcs is kinézett a miskolciaktól – utóbbi 2+2 percre –, de mivel a házigazdák nem éltek a kínálkozó lehetőséggel, a Jegesmedvék örülhettek az első gólnak. A büntetőpad varázsát magába szívva a Bonar, Fodor páros az előkészítésből vette ki a részét Nagy Gergő fórból szerzett találatánál. Sőt Bonar a 15. perc végén már kétgólosra növelte a vendégek előnyét. Mielőtt leült volna ismét a büntetőpadra, a hajrában ugyanis ismét a vissza nem fogott indulatoké volt a főszerep, a játék helyett az erőfitogtatás jegyében telt el a harmad végjátéka (0–2).

2. harmad

Nem sokat, mindössze 43 szekundumot vártak a házigazdák a szépítésre a második felvonás elején, igaz, ebben nagymértékben segítette őket a kettős emberelőny. Újabb gólok helyett újabb kiállítások jöttek, a miskolciak csapatkapitánya, Fodor a 30. percben már harmadszor volt kénytelen nem önszántából kényszerpihenőt tartani, ráadásul ugye volt egy négyperces pauzája is. A találatok a harmad végén születtek, ahogy a kezdésnél, úgy a befejezésnél is a dunaújvárosiak örülhettek. Ám ezúttal kis megszakítással rögtön kétszer... Lubos Velebny a 38. perc végén egyenlített – szimpla előnyben –, 46 másodperccel ésőbb Galanisz Nikandrosz már a házigazdákat juttatta előnyhöz. Két harmad után dunaújvárosi feltámadást, öt gólt, valamint mindkét oldalon 22+22 perc kiállítást láthatott a közönség (3–2).

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG
A BUNYÓRÓL KÉSZÍTETT KÉPEKET!
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A BUNYÓRÓL KÉSZÍTETT KÉPEKET!

3. harmad

Amire a második felvonásban 43, arra a harmadikban 23 mp kellett a dunaújvárosiaknak: a gólhoz. Galanisz második csütörtöki találatával egyről kettőre nőtt a házigazdák előnye – a válogatott támadó tegnap az előkészítésben jeleskedett, két asszisztot jegyzett –, ami a szerdainál kevésbé izgalmas hajrát sejtetett. Emlékezhetünk rá: akkor az 59. perc elején jutott előnyhöz a DAB a mérkőzésen először, majd üres kapus góllal a 60. percben tette biztossá a győzelmét. A kétgólos különbség ezúttal már jóval korábban kialakult. Talán ennek volt betudható, hogy a harmadik játékrészben, mondjuk úgy, megfontoltabbá váltak a jégen lévők. Bár egy kis provokációért a miskolciak nem mentek a szomszédba. A kispadoknak viszont így már volt lehetőségük kihűlni is... A Miskolc a záró harmadban – miként tegnap – ezúttal is rossz csere miatt fogyatkozott meg, ami egyáltalán nem segítette felzárkózási törekvéseit.

Az pedig egyenesen hátráltatta, hogy 28 mp alatt gólra váltotta az ajándékfórt a DAB. A találat után a csalódott vendégek végképp elveszítették önuralmukat, és minden mérgüket a házigazdákra zúdították. Mivel mindezt holtidőben tették, időbe telt, amíg rend lett a pályán, valamint a büntetési tételeket bevezették a jegyzőkönyve... A miskolci csapatból végleges fegyelmivel szállt ki Fodor mellett Alfred Lindgren és Popovics Patrik is, míg a hazaiaktól Azari Zsolt, Erdélyi Péter és Hegyi Ádám Zoltán. És akkor még a negyedik párban összeakaszkodók megúszták a dolgot... Nem úgy Fodor, aki pedig bunyóban nem ma kezdte a szakmát, ám az Azarival való csata után úgy kellett őt letámogatni a pályáról...

Nagy adok-kapok alakult ki az ötödik dunaújvárosi gól után
Nagy adok-kapok alakult ki az ötödik dunaújvárosi gól után

Dicséretesen fegyelmezett játékkal telt el a hátralévő több mint tíz perc – a kedélyek lecsillapodtak, és a legfőbb izgágák már amúgy sem voltak a jégen –, amelyben még egyetlen dunaújvárosi találat esett, így ezúttal is DAB-gól zárta le a mérkőzést (6–2).

„AZT KELL CSINÁLNUNK, AMIT AZ EDZŐ KÉR, MERT HA NEM...”


JÉGKORONG, MOL LIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLER–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 6–2 (0–2, 3–0, 3–0)
Dunaújváros, 2000 néző. V: Kincses, Halassy, Nagy A., Soós D.
DAB: SEVELA – Hüffner, VELEBNY 2, Peterdi (1), GALANISZ 2, Azari (1) – POZSGAI (1), Hegyi Á. 1, Vaszjunyin, Mihalik (1), Somogyi – JOBB, Kiss D., Gröschl, Pavuk 1 (1), Szappanos (1) – Erdélyi, Tőkési, Hegyi Á. Z., PAPP V., Kiss Á. Edző: Stephan Lundh
MISKOLC: Budai K. – Budai R., Chmelo, Túróczy, Szilágyi, Popovics – Jarabek, Láda P., Fodor Sz., Dubek, Saluga – Urbán, Lindgren, Orosz, BONAR 1 (1), Miskolczi – Tóth Á., RAFAJ, Sijka, NAGY G. 1 (1). Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 45 perc+20 perc fegyelmi (Hegyi Á. Z., Azari, Erdélyi), ill. 49 perc+20 perc fegyelmi (Lindgren, Popovics, Fodor)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a DAB javára
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – A tegnapi játékhoz hasonlóan az elején bizonytalan volt a hátsó harmadunk. A finisben azonban, ugyanúgy, mint tegnap, az ellenfél fölé tudtunk nőni. Ellenfelünk kicsit elfáradt a végére, és megpróbált kibillenteni saját ritmusunkból. Szerencsére ez nem sikerült nekik. Valószínűleg Miskolcon is hasonló eszközökkel élnek majd, ha megfelelően tudunk koncentrálni, akkor nem lehet baj.
Greg Lindqvist: – Nagy csata volt, minőségi játékot játszott mind a két gárda, de sajnos a második harmadtól teljesen kikapcsoltunk. Így a DAB fölénk tudott kerekedni. A hazaiak egyszerű gólokat lőttek, és ezzel sikerült megnyerniük a meccset, mi pedig nem tudtuk az eltervezett játékunkat játszani, lelassultunk, és taktikailag elbuktuk a mai meccset.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik