Jégkorong: Palkovics Krisztián még nem döntött a folytatásról

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2010.04.24. 11:30
Címkék
Mint ismeretes, a magyar jégkorong-válogatott tegnap Ljubljanában 4–1-es vereséget szenvedett a divízió 1-es világbajnokságon Szlovéniától, s ezzel nem jutott fel az A-csoportba. A magyar csapat két alapembere, Ladányi Balázs és Palkovics Krisztián elismerte, a szlovénok a játék minden elemében fölénk kerekedtek. A júliusban 35. születésnapját ünneplő Palkovics azt is elmondta, egyelőre nem döntötte el, vállal-e még egy világbajnokságot.

PALKOVICS: JOBBAN KORCSOLYÁZTAK, JOBBAN JÁTSZOTTAK

„Az első gól után ideges lett mindenki. Sokat voltunk emberhátrányban, még a gólt is abban ütöttük. A hazai pályát teljesen megfújták a szlovéneknek, de a második harmad húsz percéből tizenkettőt hátrányban lenni az sok. Ennyi időt kivédekezni nagyon felőrli az embert. Ám nem lehet erre fogni: jobban korcsolyáztak, jobban játszottak. Ezúttal jobbak voltak. A végén mi már alig lőttünk kapura. Hogy ez volt-e az utolsó vébém? Talán. Még nem tudom, mi lesz" – mondta a Nemzeti Sportnak a meccs után Palkovics Krisztián.PALKOVICS: JOBBAN KORCSOLYÁZTAK, JOBBAN JÁTSZOTTAK

„Az első gól után ideges lett mindenki. Sokat voltunk emberhátrányban, még a gólt is abban ütöttük. A hazai pályát teljesen megfújták a szlovéneknek, de a második harmad húsz percéből tizenkettőt hátrányban lenni az sok. Ennyi időt kivédekezni nagyon felőrli az embert. Ám nem lehet erre fogni: jobban korcsolyáztak, jobban játszottak. Ezúttal jobbak voltak. A végén mi már alig lőttünk kapura. Hogy ez volt-e az utolsó vébém? Talán. Még nem tudom, mi lesz" – mondta a Nemzeti Sportnak a meccs után Palkovics Krisztián.

LADÁNYI: NEM VOLTUNK BENNE A MECCSBEN

„Elrontottuk ezt a mérkőzést. Előtte azt mondtam, ötven-ötven százalék az esélyünk, így utólag nézve még annyi sem volt. Mi rontottuk el a kiállításokkal. Nem azt akarom mondani, hogy rossz volt a bíró, hanem azt: túl sok esélyt adtunk neki arra, hogy kiállítson – nyilatkozta a 4–1-es vereséget követően Ladányi Balázs. – A büntetőpadról, emberhátrányban nem lehet megnyerni egy ilyen találkozót.  Mindegy volt, hogy mikor kaptuk a gólokat, mert nem voltunk benne a meccsben."

„Az a hat csatár, aki a hátrányokat védekezte, elfáradt, a másik hat, amelyik meg nem játszott, kiesett a ritmusból. Egy ember a huszonkettőből nem lehet sok, nem lehet Tokaji Viktor hiányára fogni a vereséget. Be kell ismerni, gyengébbek voltunk. Én egyszer játszottam jól ezen a vébén, ez rettentő kevés" – nyilatkozta Ladányi a Nemzeti Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik