A norvégok elleni mai meccsen Budai Krisztián is bizonyíthat

Vágólapra másolva!
2009.04.07. 13:12
A magyar jégkorong-válogatott hétfőn kiválóan játszott, és szétlövéssel győzött Norvégia ellen. A mieink ma 19.15 órától megismételhetik a tegnapi bravúrt. Pat Cortina szövetségi kapitánynak este Münchenben van jelenése, így segítője, Énekes Lajos nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak a mai mérkőzéssel kapcsolatban.
A mai meccsen Budai Krisztián is bizonyíthat
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
A mai meccsen Budai Krisztián is bizonyíthat
A mai meccsen Budai Krisztián is bizonyíthat
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
A mai meccsen Budai Krisztián is bizonyíthat

Énekes Lajos, a magyar jégkorong-válogatott másodedzője elmondta, a tegnapi mérkőzéshez képest a legnagyobb változás az lesz, hogy nem Szuper Levente, hanem Budai Krisztián kezd majd a kapuban, cseréje pedig Hetényi Zoltán lesz.

A szakember elmondta, hogy Omar Ennaffati kisebb sérülése miatt nem tudja vállalni a játékot, míg Hegyi I Ádám továbbra is beteg, tegnap óta be is lázasodott, így ő sem játszhat.

Kovács Csabával kapcsolatban Énekes elmondta, hogy a finnek ellen megsérülő játékos már elkezdte az edzéseket, de még nincs bevethető állapotban.

„A mai mérkőzés is elsősorban a különböző sorok próbálgatásáról szól majd, illetve szeretném megnézni a kapuban Budai Krisztiánt, ezért ő fog kezdeni” – fogalmazott Énekes.

Pat Cortina szövetségi kapitány a tegnapi győzelem után elmondta, maximálisan elégedett a fiúk játékával és hozzáállásával.

A kanadai szakember délelőtt még edzést tartott, majd repülőre ült, és Münchenbe utazott, mert német csapata ma este bajnokin meccsen lép pályára. Ezért a norvégok ellen Énekes Lajos és Diego Scandella irányíthatja a magyar válogatottat.

A MAGYAR CSAPAT ÖSSZEÁLLÍTÁSA

KAPUSOK: Budai, Hetényi
1. SOR: Tokaji, Horváth A., Palkovics, Vaszjunyin, Vas J.
2. SOR: Svasznek, Sille, Ladányi, Vas M., Peterdi
3. SOR: Jobb, Szélig, Jánosi, Holéczy, Majoross
4. SOR: Ondrejcík, Kangyal, Sofron, Nagy G., Kóger
CSERÉK: Fodor, Benk
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik