Ted Sator megdöbbent a történteken, de tiszta a lelkiismerete

Vágólapra másolva!
2009.03.04. 12:00
Hétfőn még azon gondolkodott Ted Sator, az Alba Volán jégkorongcsapatának vezetőedzője, hogy másnap mit mond idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgatónak, aztán kedd délelőtt felmentették a munkavégzés alól. A Nemzeti Sportnak elmondta, hogyan érez, meddig marad, mit gondol a történtekről.
Ted Sator (középen) többé már nem irányít Fehérváron
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Ted Sator (középen) többé már nem irányít Fehérváron
Ted Sator (középen) többé már nem irányít Fehérváron
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Ted Sator (középen) többé már nem irányít Fehérváron

– Felgyorsultak az események…
– Igen. El sem tudom mondani, mennyire meglepett vagyok a döntés után. Sosem hittem volna, hogy egy felkészülési torna elvesztése után ez következik.
– Úgy véli, csakis a HC Csíkszereda elleni vereség miatt váltották le?
– Hát… Nehéz magyarázatot találni. A kupa első napján 9–0-ra legyőztük az SC-t, de másnap kikaptunk, pedig még jobban is játszottunk a HC ellen. Ezért sem értem a pénzbüntetést, főleg annak nagyságát. Soha, soha, soha senki nem mondta sem nekem, sem a játékosoknak, legyen az magyar, légiós, fiatal, hogy ez a torna annyira fontos, hogy ha nem nyerjük meg, pénzbüntetés lesz. Soha!

– Még egyszer: ön szerint a HC-tól elszenvedett vereség a felmentése egyetlen oka?
– Voltak gondjaink. Ám úgy hittem, készülünk a magyar bajnokság rájátszására. Azt hittem, ez a torna felkészülés az elődöntőre, semmi több. Kellett egy-két meccs, mert az EBEL-alapszakasz vége óta csak edzettünk. Továbbá szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy fejlődött a csapat. Az Alba Volán pontszáma nőtt a legnagyobb mértékben az előző szezonhoz képest az EBEL-ben. A fiúk jól teljesítettek, a szurkolók fantasztikusak voltak, az újságokkal jó viszonyban álltunk. Büszke vagyok arra, hogy játékosokat adhattam az A-csoportba feljutó válogatottnak. Ez nagy dolog.

– Meddig lesz még Fehérváron? Néhány napig?
– Nem tudom, vannak kérdéses ügyek, amelyeket tisztáznom kell még a szakosztály-igazgatóval.

– Szerződéses kérdésekről beszélünk?
– Igen. Nem megyek el, itt a szerződésem! Kedden leültünk tárgyalni a részletekről, de a szakosztály-vezetőség nem akarja betartani a benne foglaltakat. Amióta az Alba Volán edzője lettem, nem akadt olyan pillanat, amikor ne professzionálisan viselkedtem volna. Az én lelkiismeretem tiszta. Elmondhatatlanul meglepődtem, hogy ez történt. Megdöbbentem.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik