Újabb Volán-siker Csíkszeredában, már 2–0-ra vezet az Alba

Vágólapra másolva!
2008.03.16. 18:53
Az Alba Volán meggyőző játékkal győzte le a HC Csíkszeredát. A fehérváriak úgy verték négy góllal, 6-2-re a csíkszeredaiakat, hogy Horváth András szabályosnak tűnő gólját meg sem adták a játékvezetők a második harmadban. A Volán-győzelem legfőbb letéteményese Sam Frotek volt, az amerikai légiós négy gólt vállalt a sikerből. Győzelmével az Alba Volán 2-0-ra vezet a bajnoki döntőben.
Sam Ftorek lábai előtt Csíkszereda, a Volán kiütötte a HC-t
Fotó: NS/Mirkó István
Sam Ftorek lábai előtt Csíkszereda, a Volán kiütötte a HC-t
Sam Ftorek lábai előtt Csíkszereda, a Volán kiütötte a HC-t
Fotó: NS/Mirkó István
Sam Ftorek lábai előtt Csíkszereda, a Volán kiütötte a HC-t

Gyors gólváltással kezdődött az első harmad. Ocskay Gábor négy és fél perc után megszerezte a vezetést a székesfehérváriaknak, a gólnál a hazaiak kapusa Polc Patrik hibázott, a vendégek 19-ese pedig nem kegyelmezett. Három perccel később az Alba fiatal hálóőre, Hetényi Zoltán sem állt helyzete magaslatán, a lecsorgó korongot Mihály Ede lőtte a hálóba.

A Volán irányította a játékot, de újabb gól csak a harmad hajrájában esett. Negyven másodperc volt hátra a játékrészből, amikor a Volán 23 éves játékosa, Guntis Galvins messziről megtalálta az utat a kapuba, ismételten a fehérváriakat juttatva előnyhöz (1-2).

A második harmadban a Volán komoly nyomás alá helyezte a HC kapuját, aminek meg is lett az eredménye. A Galvins góljánál előkészítőként jeleskedő Sam Ftorek Majoross Gergely jobboldali passzát remek mozdulattal, kapássból lőtte a hazaiak kapujába (1-3).

A 33 éves amerikai csatár remeklésének azonban még nem volt vége, a 28. percben betört a csíkszeredai harmadba, majd ahogy beért megsuhintotta a korongot a hosszú sarok felé. A lövésről Polc kapus kicsit lemaradt, így az ismételten a hálóban táncolt (1-4).

A Volán a biztos vezetés tudatában sem állt vissza, Horváth András szerzett teljesen szabályosnak tűnő gólt, ám a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A harmad végén ráadásul Leos Pipa paprikázta fel a hangulatot, amelynek végén mind őt, mind a korábbi szenvedő alanyt, Horváth Andrást kiállították.

A harmadik harmadban a vendégek tartották az eredményt, illetve amennyire tudták, igyekeztek folytatni a taktikát, amelynek lényege, hogy minél többször eltalálják az ellenfél kapuját.

A csíkszeredaiak csak kapufáig jutottak, a Volán pedig remek ellentámadásból lőtt gólt, a befejező ismételten Ftorek volt, aki ekkor háromnál járt. Nem sokkal később, az 56. percben meglőtte negyedik gólját is az amerikai, kiütésessé téve a Volán-sikert.

OB I., BAJNOKI DÖNTŐ

MÁSODIK MÉRKŐZÉS
HC CSÍKSZEREDA-ALBA VOLÁN 2-6 (1-2, 0-2, 1-2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik