Hiába a történelmi Nash-gól, a keletiek legyőzték a nyugatiakat

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 07:34
Kelet együttese nyerte az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) All Star-gáláját, miután Atlantában 8-7-re legyőzte a nyugatiakat. Bár Rick Nash a 12. másodpercben utóbbiakat juttatta előnyhöz, az első harmadban öt keleti gól esett még. A mérkőzés legjobb játékosa, MVP-je a keleti Eric Staal lett, aki két gólt szerzett.
Keleti öröm
Reuters
Keleti öröm
Keleti öröm
Reuters
Keleti öröm

Ezúttal Atlantában került sor az NHL All Star-gálájára, ahol az elmúlt évi szokásoknak megfelelően ezúttal is kelet és nyugat válogatottja találkozott.

A tavalyi, dallasi összecsapást 12-9-re nyerte nyugat, és ezúttal is jobban kezdett: nem telt el 12 másodperc, és megszerezték a vezetést. Ekkor Rick Nash lövése Rick DiPietro hálójának felső sarkában kötött ki. Ez volt az All Star-mérkőzések történetének leggyorsabban esett gólja. A korábbi rekordot Ted Lindsay tartotta, aki 1950-ben 19 másodperc elteltével volt eredményes.

Ez a találat felpaprikázta a keletieket, akik alig több mint egy perc múlva már ki is egyenlítettek, Brian Campbell átadását Eric Staal ütötte a hálóba.

Az első harmadban tovább potyogtak a keleti gólok, a játékrész végén 5-1-es keleti vezetés állt az eredményjelzőn, többek között a két gólig jutó Alekszandr Ovecskin jóvoltából.

A második harmadban azonban nem sikerült tovább növelni az előnyét a keleti csapatnak, az újabb két gólt szerző Nash vezérletével előbb a középső periódusban sikerült kétszer betalálnia a nyugatiaknak, majd a záró játékrész első két percében is elértek két gólt. A vezetést azonban csak az 52. percben tudták visszavenni, igaz, arra is érkezett nem sokkal később válaszként egy Staal-gól.

Már-már úgy tűnt, hogy nem dől el a rendes játékidőben a mérkőzés, amikor 21 másodperccel a vége előtt Marc Savard mindent eldöntött. A gálára csak utólag, az ottawai Dany Heatley sérülése miatt bekerült bostoni játékos Manny Legace hálóját vette be.

A találkozó legjobbjának, MVP-jének a keletiek két gólt szerző játékosát, Eric Staalt választották meg.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALL STAR-GÁLA, ATLANTA
Kelet-Nyugat 8-7 (5-1, 0-2, 3-4)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik