Győztesen távozott az Olimpija Ljubljana az Alba Volán otthonából

Vágólapra másolva!
2007.12.30. 20:24
Hazai pályán 7-3-ra kikapott az Olimpija Ljubljanától az Alba Volán együttese. A magyar csapat hiába lőtt többet az első harmadban, góljait csak az utolsó játékrészben szerezte.
Tömegjelenet a szlovén kapu előtt
Danis Barna
Tömegjelenet a szlovén kapu előtt
Tömegjelenet a szlovén kapu előtt
Danis Barna
Tömegjelenet a szlovén kapu előtt

Rosszul indult az Alba Volán számára az Olimpija Ljubljana elleni meccs, hiszen Kangyal Balázst bő két perc után kiküldték két percre. A vendég szlovén csapat nem tétlenkedett, 16 másodperccel a kiállítás után már megszerezte a vezetést: bár Budai Krisztián szépen védett először, nem tudott elég gyorsan felkelni, és Todd Elik a hálóba lőtt.

A folytatásban a Volán sorra dolgozta ki a helyzeteket, de egyszerűen képtelen volt a kapuba találni. Bár a fehérváriak kétszer is emberelőnybe kerültek a játékrész során, sokat kapkodtak, ezt jól jellemzi, hogy a korong többször is kicsúszott a támadóharmadból.

A játékrészben mindössze 3-4 lövést kapura küldő szlovén csapat azonban a 17. percben növelni tudta előnyét, egy szép kontra után Nik Zupancic volt eredményes.

A második harmadból alig telt el három perc, amikor a ljubljanaiak már a harmadik góljukat szerezték, ezúttal a rutinos kanadai játékos, Raffaele Intranuovo talált be.

Ebben a játékrészben jóval aktívabb volt a vendégcsapat, egyszer még a kapuvasat is eltalálták. A Volánban nem volt igazi vezéregyéniség, Ocskay Gábor (Hetényivel és Majorossal egyetemben) betegség miatt nem játszhatott, míg Palkovics Krisztiánnak nem igazán ment a játék.

Nincs rá jobb szó, őrült záró harmadot láthattak a nézők, az utolsó húsz percben hétszer zördültek meg a hálók. Brendan Yarema rögtön az elején kihasznált egy kettős emberelőnyt, és bár Kovács Csaba szépíteni tudott, újra szlovén (vagy inkább kanadai) gólok következtek. Két szólóból Intranuovo és Yarema révén két gólt szereztek a vendégek, majd még büntetőhöz is jutottak, amit utóbbi váltott gólra.

Egy emberelőnyből a fehérváriak kanadai játékosa, Kurt MacSweyn is eredményes volt, és Kovács Csaba fél perccel a vége előtt megszerezte a harmadik hazai gólt. Ez azonban csak szépségtapasz volt, a Ljubljana 7-3-ra győzött.

ERSTE BANK OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA

ALBA VOLÁN - OLIMPIJA LJUBLJANA (szlovén) 3–7 (0–2, 0–1, 3–4)
Székesfehérvár, 2200 néző
V: Bogen, Graber, Mathis (mindhárom osztrák)
ALBA VOLÁN: Budai – Tokaji, Horváth A., M. Stastny (1), MacSweyn 1, Palkovics (2), Allen (2), Galvins, Fodor, Majoross, Benk, Kangyal, Ondrejcík, Vaszjunyin, Sihvonen (1), KOVÁCS CS. 2, Svasznek, Rajz, Gröschl, Sofron. Edző: Ted Sator
LJUBLJANA: WESTLUND – Kuznik, Mitchell (1), Felsner, ELIK (4), YAREMA 3 (1), Petriläinen, Tavzelj, Muric (1), Vnuk, INTRANUOVO 2, Pavlin, McCarthy (1), Avgustincic 1, Zupancic 1, Music, Groznik, Kontrec (1). Edző: Mike Posma
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik