Nik Antropov vezérletével remekelt a Toronto New Yorkban

Vágólapra másolva!
2007.12.07. 08:33
Hat mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 62. játéknapján. Sorozatban negyedik sikerét aratta a Toronto, amely legyőzte a New York Rangerst. Remekelt a Los Angeles Kings, a Buffalo Sabres bánta a nyolc ütött góljukat. A Bostonnak nem megy a Montreal ellen, egymás után hetedszer verték meg őket a kanadaiak.
Nik Antropov (jobbra) három gólt ütött
Reuters
Nik Antropov (jobbra) három gólt ütött
Nik Antropov (jobbra) három gólt ütött
Reuters
Nik Antropov (jobbra) három gólt ütött

A New York Rangers a Torontót fogadta, abban a reményben, hogy visszavághat a szezon korábbi részében elszenvedett hazai vereségért.

Nos, a Rangers számításai nem váltak be, ugyanis a sorozatban három nyert mérkőzéssel a tarsolyukban érkező, tehát jó formában lévő kanadaiak ezúttal is nyertek.

A meccs hőse Nik Antropov volt, aki három góllal járult hozzá a sikerhez, de a Maple Leafs jól használta ki helyzeteit, hiszen 16 lövésből hat találatot szereztek.

Remekelt a Los Angeles, amely nyolc góllal terhelte meg a Buffalo hálóját. A két csapat korábbi tizenegy mérkőzését nézve a Kings soha nem tudott háromnál több gólt lőni ellenfelének, ezúttal azonban Dustin Brown és Tom Preissing is duplázott, valamint nem szabad elfeledkezni Anze Kopitarról, aki négy gólpasszt osztott ki.

A Los Angeles utoljára az Atlanta ellen, közel két évvel ezelőtt ütött nyolc gólt.

Több mint két év után csapott össze újra a Calgary és a Pittsburgh, a mérkőzés végül a vendég Penguinsnek sikerült jobban, miután szétlövésben nyert.

19. gólját szerezte Vincent Lecavalier a szezonban, a Tampa Bay hat vereség után sorozatban a harmadik sikerét aratta.

A Montreal lassan már mumusnak számít a bostoniak szemében, hiszen a kanadai csapat sorozatban hetedszer győzte le a Bruinst. A Canadiensnek ezzel megszakadt a három meccsen át tartó nyeretlenségi sorozata.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 62. JÁTÉKNAP
New York Rangers Toronto Maple Leafs 2-6
Boston Bruins Montreal Canadiens 2-4
Calgary Flames Pittsburgh Penquins 2-3 – szétlövés után
Los Angeles Kings Buffalo Sabres 8-2
Nashville Predators Vancouver Canucks 2-5
Tampa Bay Lightning Carolina Hurricanes 2-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik