Az NHL-t is megjárt Ted Sator lett az Alba Volán új edzője

Vágólapra másolva!
2007.12.06. 10:47
Ted Sator személyében korábbi NHL-edző kerül Székesfehérvárra a nemrég távozó Jan Jasko helyére. A korábban szlovén szövetségi kapitányként is dolgozó amerikai szakember szerződése a szezon végéig szól.
Ted Sator szerződése a szezon végéig szól
Ted Sator szerződése a szezon végéig szól
Ted Sator szerződése a szezon végéig szól
Ted Sator szerződése a szezon végéig szól

Az Alba Volán együttese első szezonját tölti az osztrák Erste Bank jégkorongligában, és a fehérváriak nem szerepelnek túl fényesen, a bajnokság elején vereség vereséget követett, hosszú ideig kellett várni az első győzelemre.

A vezetők az edzőváltásban látták a kiutat, Jan Jasko helyét Énekes Lajos vette át, de ő csak amolyan ideiglenes megoldás volt.

Az Alba Volánnál csütörtökön délelőtt megnevezték az új szakvezetőt, aki nem más, mint a korábban az NHL-ben is dolgozó Ted Sator.

Az 58 éves edző 1985 és 1986 között a New York Rangers, 1987 és 1989 között pedig a Buffalo Sabres vezetőedzője volt, de több csapatnál is szerződést kapott másodedzőként.

Sator dolgozott Európában is, kétévi finn edzősködés után a szlovén válogatott szövetségi kapitánya lett, délnyugati szomszédainkkal éppen a mieink előtt nyerte meg a ljubljanai divízió I-es vb-t.

Az új vezetőedző jövő héten érkezik Magyarországra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik