Négy góllal verte meg idegenben a Jesenice az Alba Volánt

Vágólapra másolva!
2007.10.28. 20:24
Újabb vereséget szenvedett az Erste Bank osztrák jégkorong-bajnokságban az Alba Volán csapata. A székesfehérváriakat ezúttal a szlovén Acroni Jesenice verte meg, valamennyi találat az utolsó harmadban született.
Tömegjelenet a Jesenice kapuja előtt
Danis Barna
Tömegjelenet a Jesenice kapuja előtt
Tömegjelenet a Jesenice kapuja előtt
Danis Barna
Tömegjelenet a Jesenice kapuja előtt

A magyar Alba Volán a szlovén Jesenicével találkozott az osztrák bajnokságban…
A székesfehérvári együttes az utolsó helyen áll a pontvadászatban, két hosszabbításos veresége után két pontja van. A Jesenicének ellenben jobban megy, ők a harmadik helyet foglalják el.

Az első játékrészben nem láthattak jó játékot a kilátogató szurkolók, komoly helyzetek nélkül, mindössze egy kiállítással folyt le a harmad. Azt az egy büntetést a szlovén csapat játékosa, a svéd Conny Strömberg kapta.

A második harmadban némileg fölénybe került a Volán, közelebb állt a vezető gól megszerzéséhez, mint a keveset mutató vendégcsapat.

A záró játékrészben már megemberelte magát a mérkőzés esélyesének számító Jesenice, és némileg váratlanul megszerezte a vezetést: a 46. percben Paul Healey talált be Budai Krisztián kapujába.

A fehérváriak még igazából fel sem ocsúdtak a kapott találat után, amikor újra a hálóban zörgött a korong: két perccel a vezető gól után Luka Zagar volt eredményes, és ezzel el is döntötte a meccset.

Ekkor már nem volt megállás, Tomi Hafner az 52. percben már a harmadik vendéggólt szerezte, majd a vezetést korábban megszerző Paul Healey is újra eredményes volt 13 másodperccel a vége előtt.

Erste Bank osztrák jégkorongliga

  • Alba Volán – Acroni Jesenice 0-4 (Healey 46., 60., Zagar 48., Hafner 52.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik