Megvan az első pontja a Volánnak az osztrák bajnokságban

Vágólapra másolva!
2007.10.05. 22:17
Nem sokon múlt, hogy ne csak az első pontját, hanem az első győzelmét is megszerezze az Alba Volán az osztrák jégkorong-bajnokságban (Erste Bank Liga). Az ötödik forduló mérkőzésén a Fehérvár a Jesenice csapatához látogatott, és büntetőlövésekkel ugyan, de 2-1-es vereséget szenvedett. A magyar alakulat Michal Stasny góljával egészen a rendes játékidő végéig vezetett, ám Markus Matthiasson egyenlített, és kiharcolta a hosszabbítás lehetőségét.
Ezúttal is a durvaságok jellemezték a találkozó első szakaszát. A játékvezető sorra küldte a büntetőpadra hol a Jesenice, hol a Fehérvár játékosat.

Szerencsére a Volán higgadt le hamarabb, és az első negyedóra végén megszerezte a vezetést. Mindkét csapatban négy-négy mezőnyjátékos volt a jégen, amikor Michal Stasny Robert Kristian kapujába helyezte a pakkot. (0-1)

Az első harmadban a szlovén együttes veszélyeztetett többet, az előnyt viszont a Volán tudhatta magáénak.

A második felvonásban nem sok minden változott: a Jesenice, ha lehet mondani, még többet támadott, az Alba pedig hősiesen tartotta minimális előnyét.

Az első két felvonásban a szlovének 29-szer próbálták mattolni Hetényi Krisztiánt, míg Horváth Andrásék mindössze 12-szer lőttek kapura, ám ami fontosabb: vezetett a Volán, és nem sok kellett ahhoz, hogy megszerezze első győzelmét az osztrák ligában.

A győzelem azonban elmaradt. Bő két perccel a rendes játékidő vége előtt kettős emberelőnybe került a Jesenice, és élt a lehetőséggel. Markus Matthiasson az 58. percben gondoskodott arról, hogy ne legyen tökéletes a parádésan védő Hetényi statisztikája, találatával kiharcolta a hosszabbítás lehetőségét.

A ráadásban nem esett gól, Gregor Polonic büntetője viszont Jesenice-sikert jelentett. A fehérvári együttes megszerezte első pontját az osztrák ligában.

ERSTE BANK LIGA

  • 5. FORDULÓ:
  • Jesenice-Alba Volán 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik