Az Egyesült Államok győzött a németek ellen és negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2007.05.05. 18:09
Három góllal nyert az Egyesült Államok és Svájc válogatottja is a moszkvai jégkorong-világbajnokságon, előbbi csapat ezzel biztosította helyét a középdöntőben.
Erik Cole (balra) küzd Felix Petermann-nal
Reuters
Erik Cole (balra) küzd Felix Petermann-nal
Erik Cole (balra) küzd Felix Petermann-nal
Reuters
Erik Cole (balra) küzd Felix Petermann-nal
Jól kezdett az Egyesült Államok a német válogatott ellen, Paul Stastny már két és fél perc játék után egy emberelőnyös helyzetből megszerezte a vezetést.

A harmadban már nem esett több gól, igaz, mindkét háló megzördült egyszer-egyszer, de a finn játékvezető ezeket nem ítélte meg.

A második játékrészben mindkét csapat elszúrt több helyzetet, de végül ezt a harmadot is az amerikaiak nyerték, miután Cole jól tette a korongot Paul Stastny elé, ő pedig megszerezte második gólját is.

Stastny a harmadik amerikai találatban is főszerepet játszott, ő Cole-hoz tette a korongot, onnan Stempniak elé került, ő pedig nem hibázott.

Az amerikaiak egyébként csak eggyel többet lőttek kapura a mérkőzésen, mint ellenfelük, de jobban használták ki helyzeteiket. Következő ellenfelük a negyeddöntőben Kanada lesz. A németek Fehéroroszország ellen lépnek jégre.

A svájciaknak végre sikerült legyőzniük egy észak-európai országot, hiszen korábban vereséget szenvedtek Svédországtól és Finnországtól is, most azonban Dánia ellen sikerrel jártak.

A helvétek 13 perc játék után szereztek vezetést, mikor egy emberelőnyös helyzetet Monnet használt ki. A második harmadban DiPietro használt ki egy újabb emberfórt.

A harmadik svájci gólt Sprunger szerezte, de Damgaard emberelőnyből szépíteni tudott. A dánok azonban nem tudtak már közelebb jönni, ugyanis Sprunger második gólja már a 4-1-es végeredményt jelentette.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA

KÖZÉPDÖNTŐ, E-CSOPORT
Svájc-Dánia 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
KÖZÉPDÖNTŐ, F-CSOPORT
Egyesült Államok-Németország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik