Innsbruckban folytatja edzői pályafutását Pat Cortina

Vágólapra másolva!
2007.05.01. 14:08
Ausztriában dolgozik a jövőben Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, de ez nem zárja ki, hogy – ha a szövetség is úgy akarja – párhuzamosan a magyar válogatottat is irányítsa. A kanadai szakember új klubja a TWK Innsbruck lesz.
Pat Cortina
Mirkó István
Pat Cortina
Pat Cortina
Mirkó István
Pat Cortina

A magyar válogatottal a Divízió I-es világbajnokságon második helyet szerző Pat Cortina szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a jövőben az osztrák TWK Innsbruck klubedzője lesz. A kanadai állampolgárságú szakvezető 2009-ig kötelezte el magát a „sógorokhoz”. Az osztrák együttesnél azt a Larry Sacharukot váltja, aki Grazban folytatja pályafutását.

Ez a szerződés azonban nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy Cortina a magyar válogatottat is irányítsa az Innsbruck mellett. Ez már csak a magyar szövetségen múlik, amely még nem döntött arról, hogy meghosszabbítja-e a szakember kontraktusát.

Cortinának amúgy nem lenne újdonság az, hogy a válogatott mellett klubcsapatot is irányítson, hiszen a mostani szezonban az EHC Münchent a német másodosztály elődöntőjébe vezette.

Cortina korábban klubedzőként is sikeresen dolgozott Magyarországon, az Alba Volán együttesével három bajnoki címet is begyűjtött. Szövetségi kapitányként dolgozott az olasz válogatott mellett.

Érdekesség, hogy Cortina egykori csapata, az Alba Volán is az osztrák élvonalban szeretne szerepelni, nyugati szomszédunk szövetsége napokon belül dönt a kérdésben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik