Hidegzuhany a Devils és a Red Wings szurkolóinak az első meccsen

Vágólapra másolva!
2007.04.27. 08:40
Az NHL-ben a két főcsoport elődöntőiben további két párosításban indultak el a küzdelmek a csütörtöki játéknapon, s a Nyugati-főcsoport alapszakaszának győztese, ill. az Atlanti csoport első helyezettje is rosszul kezdte a párharcot. A Detroit otthonában a San Jose tudott hamar kétgólos előnyre szert tenni, amelyet aztán meg is őriztek a vendégek, míg a New Jersey hazai környezetben került négygólos hátrányba, amelyet aztán már nem sikerült behozniuk az „Ördögöknek”.
Brodeur kapusnak ötször is a hálóba kellett nyúlnia a korong után
Brodeur kapusnak ötször is a hálóba kellett nyúlnia a korong után
Brodeur kapusnak ötször is a hálóba kellett nyúlnia a korong után
Brodeur kapusnak ötször is a hálóba kellett nyúlnia a korong után

Szavazás

Melyik csapat nyeri 2007-ben a Stanley-kupát?

Írja be az itt látható számot!
Az Ottawának majdnem sikerült négygólos előnyt eltékozolnia a New Jersey otthonában rendezett összecsapáson.

Jason Spezza már 90 másodperc után vezetéshez juttatta a kanadaiakat, akik 4-1-s vezetés tudatában térhettek pihenőre az első harmad után.

Ezt követően azonban visszevettek a tempóból, s a „vérszemet kapó” hazaiak majdnem egalizálni tudtak a második játékrész végére.

A harmadik harmad elején aztán Wade Redden emberelőnyös találata döntötte el a találkozót, s bár a Devils újra fel tudott jönni egy gólra, az egyenlítés már nem sikerült az east rutherfordiaknak.

A San Jose az első harmad közepén szoros egymásutánban szerzett két találattal sokkolta a detroiti közönséget, és végül 2-0-s diadalt ért el. Matt Carle és Mike Grier szerezte a két gólt, amely magabiztosságot adott a vendégeknek.

Nabokov kapus is hozzátette a maga részét a sikerhez: a rájátszásban először őrizte meg a Cápák kapuját a góltól, 34-szer ártalmatlanította az ellenfél próbálkozását.

„Azt hiszem teljesen kikapcsoltuk a detroiti közönséget a két hirtelen góllal. Nagyszerű érzés volt.” – nyilatkozta az egy gólpasszt jegyző Joe Thornton.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

RÁJÁTSZÁS, MÁSODIK FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS:
NEW JERSEY DEVILS – OTTAWA SENATORS 4-5 (1-4, 2-0, 1-1)
Gólok: Zajac 17:38 (Langenbrunner, Parise), Gionta 22:20 (Scott Gomez, Paul Martin), 24:57 Greene (Langenbrunner, Parise), 59:30 Parise (Gomez, Rafalski) ill. Spezza 1:30 (Tom Preissing, Dany Heatley), Corvo 6:49 (ee.), McAmmond 14:43, Heatley 16:39, Redden 40:43 (ee. - Spezza, Heatley)
A párharc állása: 1:0 az Ottawa javára
RÁJÁTSZÁS, MÁSODIK FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS:
DETROIT RED WINGS – SAN JOSE SHARKS 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)
Gólok: Carle 9:45 (ee. - Thornton, Clowe), Mike Grier 10:09 (Rissmiller, Brown)
A párharc állása: 1:0 a San Jose javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik