Utolsóként a Vancouver Canucks jutott be a playoff második körébe

Vágólapra másolva!
2007.04.24. 08:27
Hátrányból fordított, és végül 4-1-re győzött a Vancouver a Dallas ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, a két együttes párharcának mindent elődöntő, hetedik mérkőzését. A Canucks ezzel bejutott a második fordulóba, ahol az Anaheim Ducks lesz az ellenfele. Trevor Linden a playoffban lőtt gólok tekintetében beérte a klubrekorder Pavel Burét.
Henrik Sedin ezzel a góllal egyenlített a második harmadban
Reuters
Henrik Sedin ezzel a góllal egyenlített a második harmadban
Henrik Sedin ezzel a góllal egyenlített a második harmadban
Reuters
Henrik Sedin ezzel a góllal egyenlített a második harmadban

Szavazás

Melyik csapat nyeri 2007-ben a Stanley-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A mérkőzés első harmadában a párharcban 3:1-es hátrányból egyenlítő Dallas jobban játszott, és a 17. percben Joel Lundqvist révén megszerezte a vezetést (0-1).

A folytatásban a brit-kolumbiai együttes újítani tudott, s egy másik svéd – pontosabban egy svéd ikerpár – révén egyenlített. Emberelőnyben játszottak a „kenusok”, amikor 35:12-nél Daniel Sedin passzolt Henrikhez, aki a hálóba vágta a pakkot (1-1).

A záró 20 percre maradt a döntés, és ekkor már a Vancouver szerzett előnyt. A játékrészből éppen hét perc telt el, amikor dallasi létszámhátránynál Henrik Sedin, Mattias Öhlundot találta meg, aki lőtt, a kipattanót pedig Trevor Linden pofozta a kapuba (2-1).

Ez volt a 37 esztendős, 1988 óta a Canucksot erősítő Linden 34 gólja a rájátszásban, s ezzel utolérte a házon belüli csúcstartót, az orosz Pavel Burét.

A meccs még nem dőlt el, a Stars kétségbeesetten próbált egyenlíteni. Mivel ez egészen a véghajráig nem sikerült, a texasiak lehozták a kapusukat, az 5. és a 6. meccsen gólt sem kapó Marty Turcót, de a számításuk nem jött be.

A Dallas elveszítette a korongot, amelyet Taylor Pyatt rámolt be az üres kapuba (3-1), majd 16 másodperccel később Bryan Smolinski adta meg a kegyelemdöfést (4-1).

Jobb volt a Vancouver, ehhez nem férhetett kétség, így megérdemelten jutott tovább a második fordulóba. Itt az Anaheim Ducks lesz majd a kanadai együttes ellenfele.

A Dallas tavaly is a rájátszás első fordulójában búcúzott, akkor a Colorado ellen, míg a Canucks 2006-ban nem jutott be a playoffba. Legutóbb 2004-ben voltak ott az egyenes kiséses szakaszban a kanadaiak, akkor az első fodulóban veszítettek a Calgary ellen. A főcsoport-elődöntőben utoljára 2003+ban vehettek részt a Csendes-óceán-partiak.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

RÁJÁTSZÁS, ELSŐ FORDULÓ, 7. MÉRKŐZÉS:
VANCOUVER CANUCKS – DALLAS STARS 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)
Gólok: H. Sedin 35:12 (ee. – D. Sedin), Linden 47:00 (ee. – Öhlund, H. Sedin), Pyatt 58:57 (üres kapu – Morrison), Smolinski 59:13 (üres kapu – Linden, Bulis)
A párharc végeredménye: 4:3 a Vancouver javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik