Az Újpest szerződést bontott Horváth Andrással

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2007.02.14. 15:04
Az Újpest jégkorongcsapata szerződést bontott Horváth Andrással, aki a keddi edzésen megütötte csapattársát, a szlovák Jozef Voskárt. Joós Zoltán a lila-fehérek szakosztályelnöke elfogadhatatlannak tartja a válogatott játékos viselkedését.
Horváth András kereshet magának új csapatot
Horváth András kereshet magának új csapatot
Horváth András kereshet magának új csapatot
Horváth András kereshet magának új csapatot

„A keddi edzésen Horváth András szándékosan sérülést okozott játékostársának, Jozef Voskárnak, ezért szerdán szerződést bontottunk a védővel” – adott ki közleményt Joós Zoltán szakosztályelnök.

Nem tört el Jozef Voskár orra

A korábbi hírekkel ellentétben szerencsére nem tört el a szlovák légiós orra. A játékos enyhe agyrázkódást szenvedett az ütés következtében, és valószínűleg holnap elhagyhatja a kórházat.

Mint ismeretes Horváth a kedd délelőtti tréningen egy nézeteltérést követően leütötte a lilák szlovák játékosát, Jozef Voskárt. Később kiderült a brutalitásra egy rossz passzt követően került sor. A légiós nem bírta pontosan a magyar válogatott játékoshoz továbbítani a korongot, minek következtében Horváth bepöccent és csapattársát vette célba a játékszerrel. Ezt a szlovák hokis viszonozta, az ütés ezután következett be.

Jozef Voskár (jobbra) itt még épségben
Jozef Voskár (jobbra) itt még épségben
Az eset után Voskárt arcsérülésekkel kórházba szállították, de szerencsére állapota kielégítő.

„András nagy veszteség a csapatunknak, de ezt a magatartást elfogadhatatlannak tartjuk a sportpályán, amelyet szankcionálnunk kellett.” –sajnálkozott a szakosztályelnök a szigorú, ám teljesen jogos döntést követően.

A 148-szoros válogatott védőnek nem ez volt az első sportszerűtlen cselekedete a szezonban: már a bajnokság előtt a Ferencváros elleni barátságos mérkőzésen előbb a jégen, majd az öltözőfolyosón verte meg a zöld-fehérek fiatal játékosát, Bontovics Mártont, amiért október 31-ig szóló eltiltást kapott.

Az lilák csapatkapitánya a jövőben Ladányi Balázs lesz.

Az Újpest csütörtökön, hazai pályán kezdi meg a bajnokságban elődöntőbeli szereplését a Dunaújvárossal szemben.

A Nemzeti Sport csütörtöki
számában interjút olvashatnak
Horváth Andrással


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik