Még mindig az Anaheim a legjobb

Vágólapra másolva!
2006.12.09. 12:46
Az Anaheim Ducks idegenben letarolta a Washington Capitalst, de ezen kívül hazai győzelmek születtek az észak-amerikai profi jégkorong liga (NHL) pénteki játéknapján. New Jerseyben a hazai kapus meccse volt Philadelphia elleni, hiszen nemcsak kapott gól nélkül zárta a találkozót, de immár 84. alkalommal zárt így mérkőzést.
Andy McDonald (fehérben) a Kacsák ötödik gólját lövi a tehetetlen Olaf Kolzig hálójába
Andy McDonald (fehérben) a Kacsák ötödik gólját lövi a tehetetlen Olaf Kolzig hálójába
Andy McDonald (fehérben) a Kacsák ötödik gólját lövi a tehetetlen Olaf Kolzig hálójába
Andy McDonald (fehérben) a Kacsák ötödik gólját lövi a tehetetlen Olaf Kolzig hálójába

NHL ALAPSZAKASZ

  • Washington Capitals-Anaheim Ducks 1-6 (0-2, 0-1, 1-3)
  • New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
  • Dallas Stars-Edmonton Oilers 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
  • Vancouver Canucks-Carolina Hurricanes 4-3 (1-0, 1-0, 1-3, 1-0)

A játéknap leggólgazdagabb összecsapása kétséget kizáróan a Washington-Anaheim találkozó volt, ahol a vendégek a liga legeredményesebb csapatához hűen rögtön magához ragadták a kezdeményezést.

Shawn Thornton és a gólja mellé két gólpasszt is kiosztó Todd Marchant találataival már az első harmadban jelezték: itt nem terem babér a hazaiaknak, majd a következő játékrészben Dustin Penner egy újabb vendéggóllal nyomatékosította az anaheimiek ilyen szándékát.

A végjátékban aztán nem kegyelmeztek: Teemu Selanne, Andy McDonald és Corey Perry helyezte a korongot a hálóba, erre a hazaiak csak emberelőnyből tudtak válaszolni Alexander Semin révén, ez azonban kevésnek bizonyult.

A vendéggárda továbbra is őrzi első helyét a Csendes-óceáni csoport élén, és huszonkét győzelmével a liga legeredményesebb csapatának számít.

Izgalmas csata dúlt Vancouverben, bár a harmadik játékrész kezdetéig ez nem tűnt valóságosnak. Sima hazai győzelem ígérkezett – alapul véve, hogy Brandan Morrison passzait előbb Jan Bulis, majd Marc Chouinard értékesítette, így addigra 2-0-ás vezetést szerzett a hazai gárda.

Yannick Tremblay csak bebiztosította a vezetést, de öröme ,még egy percig sem tartott, és Craig Adams már be is vette Robert Luongo kapuját, és a hazai szurkolók legnagyobb döbbenetére Erik Cole és Mike Commodore is követte csapattársát a gólszerzésben, igy hosszabbításra volt szükség ezen a simának indult mérkőzésen.

Kihasználva emberelőnyét a Vancouver, Daniel Sedin a hálóba juttatta Tremblay átadását, amire a vendégek már nem tudtak felelni, így hazai gárda - ha nehézkesen is – de győztesen vonult le a jégről.

A New Jersey mérkőzésén a kapus Martin Brodeur volt a főszereplő, hiszen 84. alkalommal őrizte meg góltól a kapuját, így feljött az örökranglista harmadik helyére Glenn Hall mellé, csapata pedig megelőzte a New York Rangerst, és az Atlanti-csoport élére ugrott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik