Hétvégi Futballsokk - Magyar Labdarúgás Így Szeretlek

Vágólapra másolva!
2014.02.24. 17:02
Borisz jegyzete Pénteken szakmai napot tartottak Tatán az edzőtáborban. Már hagyománnyá vált, hogy a Komárom-Esztergom Megyei sportigazgatóság...

Borisz jegyzeteBorisz jegyzete

Pénteken szakmai napot tartottak Tatán az edzőtáborban. Már hagyománnyá vált, hogy a Komárom-Esztergom Megyei sportigazgatóság a bajnokságok indulása előtt továbbképzésre hívja az edzőket. A kezdeményezés nagyon jó és szimpatikus, de a mostani nap történései után az volt érezhető, hogy megint visszafelé lépegetünk.

A Puskás Akadémia edzőjének előadásában az akadémián folyó szakmai munkáról esett szó. Analizáló felfogásban a 2 udvaros és a joker játékossal alkalmazott kis játékról beszélt. Elmondása szerint Spanyolországban ugyanezeket a gyakorlatokat végzik a játékosok. Amennyiben csak ilyen szakma folyna, az említett országokban - nem állnának ott ahol.

Az előadás csúcspontja a heti edzésszám ismertetése volt. Elmondása szerint 6-7 edzésük van a srácoknak. Ám mindenki tudja, hogy van olyan játékos aki 10 edzésen veszt részt hetente és 80 körüli nyugalmi pulzussal ébred. Miért kell az edzőket becsapni és hülyének nézni?

Korábban, a Puskás kupán 0-0-s döntetlent ért el a csapat a Real Madrid ellen. Volt szerencsém a mérkőzést végigszenvedni. Az akadémiai csapat csak rombolt, időt húzott és ívelgetett, míg a Madrid játszotta a focit. A győzelem volt a célja és nem a vereség elkerülése. Dinamikában, gyorsaságban, taktikai és technikai tudásban fényévekkel a felcsúti srácok előtt jártak.

Biztos, hogy tényleg ugyanazok az edzéseik vannak??? Amennyiben igen, akkor jobb edzőket alkalmaznak??? Lehet elit akadémián „B” licences edző???

A válaszok egyértelmű NEMek, de ennek ellenére mindenki tudja, hogy a feltett kérdések nem véletlenek.

Volt előadó a politikai életből is. Az előadása a létesítményhelyzetről is szólt. Ez akár élvezhető is lehetne, ha minden második mondatában nem az előző kormányzati ciklus hibáiról „prédikált” volna. Bár a választás előtt pár héttel (idehaza)ez lehet természetes is.

Sor került a kiemelt utánpótlásedzők díjazására. Jött a katarzis. Olyan, NB-s utánpótlásban dolgozó edző is kapott díjat akinek megfelelő szakmai végzettsége sincs!!! U15-ig magához gyűjti a gyerekeket és a tagdíjból vígan eléldegél. Amikor kiöregedtek a srácok utána jön a „mehetsz, ahová akarsz” szlogen. Miért enged a rendszer megfelelő végzettség nélküli edzőket dolgozni??? Miért kapnak díjakat??? Amennyiben ez a cselekedet díjazandó, úgy óriási problémák vannak. Bár mindenki tudja, hogy vannak.

Vasárnap U15-ös futsal megyei döntő nézője lehettem. Már azon is okádtam, hogy az oldalvonalról elvégzett pontrúgásoknál az edzők azt kérték, íveljék fel a játékosok a kapu elé a labdát. Bár igazi bravúr, hogy a futsal labdát ennyit tudták a játékosok a levegőben tartani. A bajnokcsapat tagjai a mérkőzések között edzőjükkel együtt mezben dohányozva vártak a következő mérkőzést. Lehet, hogy a dohányzást doppingként használták??? Azon már nem is csodálkozott senki, hogy a kupa átvétele előtt közösen pezsgőztek az örömükben. Természetesen nem kölyök pezsgővel.

Nem írtam el, igen - jól látható, hogy ezek a dolgok U15-ös korosztályban történtek.

Elég is volt a labdarúgásból erre a hétre. Semmin nem csodálkozom, ami ez után fog történni. Mehet, az ingyenes továbbképzés havonta, csak regisztrálj minden alkalommal 2500 forintért.

Magyar labdarúgás így szeretlek!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik