Franciaország: Deschamps és Coman is megvédte Pogbát

Vágólapra másolva!
2023.09.13. 11:51
null
Paul Pogbát megvédte a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és egyik játékosa is (Fotó: Getty Images)
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Kingsley Coman, a csapat támadója is védelmébe vette Paul Pogbát, akit ideiglenesen eltiltottak, miután pozitív eredményt hozott egy augusztusi doppingtesztje.

 

„Valamennyien támogatjuk Pault. Ő nagyon közeli barát, a családunk része– nyilatkozott Coman, a Bayern München futballistája a németek elleni felkészülési mérkőzést követően a L'Équipe című lapnak. – Mindannyian ismerjük őt, ezért ha valami ilyesmi történik vele, egy pillanatig sem juthat eszünkbe, hogy szándékosan csinálta volna.”

A 2018-ban világbajnok Pogbát augusztus 20-án, csapata, a Juventus Udinese elleni bajnoki mérkőzésén ellenőrizték, és a mintájában szintetikus tesztoszteront mutattak ki. Az olasz doppingellenes ügynökség két napja jelentette be, hogy a középpályás játékjogát azonnali hatállyal, ideiglenesen felfüggesztette, és ha a B-próba is igazolja a tiltott szer használatát, akkor akár négyéves eltiltást is kaphat a labdarúgó.

„Természetesen meglepődtem, ahogy a válogatottnál mindenki– mondta az esetről Didier Deschamps. – Már volt vele egy rövid üzenetváltásom. Nem tudom, hogyan és miért került a tiltott szer a szervezetébe, de támogatom őt. Megvan az ereje és az egyénisége, hogy átvészeljen egy ilyen nehéz helyzetet.”

A lap szintén megszólaltatta Adil Ramit, aki Pogbával közösen nyert vb-címet, és a 37 éves hátvéd szintén kiállt korábbi csapattársa mellett.

„Ő jó ember és soha nem tudnám hibáztatni. Tudom, hogy most mindenki bűnösnek kiálltja ki, de én nem– nyilatkozta Rami. – Rengeteg ember dolgozik a labdarúgók körül, például erőnléti edző, táplálkozási szakértő. Megvárom, mi fog történni, ám egészen biztos vagyok benne, hogy nem ő csinálta tudatosan.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik