Sallai és Griezmann Marseille-ben? Csakis a szaúdi hatalomátvétel után

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 12:46
null
Csapattársak lesznek? Talán télen (Fotó: AFP)
A mostani lehet korunk legforróbb nyara, és igaz ez a labdarúgásra is, ahol a topligák topcsapatai úgy szórják a pénzt, mint... Na, annyira azért nem, de legalább úgy, mintha nem is holnap, de holnapután és azután sem lenne. Marseille-ben nagy levegőt vettek, és nekikezdtek a PSG elleni hadműveletnek.

 

Nem adta el a tavaly a klubot az OLYMPIQUE MARSEILLE tulajdonosa, Frank McCourt, így nem került arab kézbe a kikötőváros büszkesége. McCourtra nem lehetett panasz, bő százmillió eurós befektetéssel megszerezte a Pau López/Rubén Blanco – Jonathan Clauss/Issa Kaboré, Eric Bailly/Isaak Touré, Chancel Mbemba, Nuno Tavares – Jordan Veretout/Amin Harit, Mattéo Guendouzi/Ruszlan Malinovszkij, Azzedin Unahi – Luis Suárez/Cengiz Ünder, Arkadiusz Milik/Vitinha, Alexis Sánchez csapatot, elengedve között Gersont, Duje Caleta-Cart, Bamba Dienget, Luan Perest, Miliket, Boubacar Kamarát, Steve Mandandát, Kevin Strootmant, Pol Lirolát és a kolumbiai Luis Suárezt.

NEM HOZOTT SIKERT A NAGYBEVÁSÁRLÁS

Egyértelműen erősödött tehát a csapat, de a Jorge Sampaolit váltó horvát Igor Tudor megbukott, bár ő azt nyilatkozta, amikor búcsúzott, hogy személyes és szakmai okokból távozik, és nem haragszik senkire.

Egy ideig úgy nézett ki, az egykori kiváló védő utóda az egykori zseniális karmester, Marcelo Gallardo lesz, de végül az OM elnöke, a spanyol Pablo Longoria a topligákat jobban ismerő, korábban a Bilbaóval és a Valenciával is csodát tevő Marcelino mellett döntött.

Az előző idényben a bajnokságban a 3. helyre futottak be, de jócskán lemaradva a PSG mellett a Lenstől is, bár legalább a Bajnokok Ligája selejtezőjébe bejutottak. Az előző csoportkört 0 ponttal zárták a Tottenham Hotspur, Eintracht Frankfurt, Sporting CP trió mögött...

Hasonló szégyen volt, hogy a hazai kupából márciusban odahaza ütötte ki őket az Annecy.

A 37 éves elnök, Pablo Longoria, a két sportigazgató, Javier Ribalta (Parma, Zenit, Manchester United) és David Friio (1996-ban a Honvéd ellen a Kupagyőztesek Európa-kupájában megmérkőző Nimes tagja volt), valamint a tavaly éppen a Valenciától érkező technikai igazgató, Marco Otero folytatta a keret teljes átszabását: Luis Suárezt, Miliket és a szerb szélsőt, Nemanja Radonjicsot eladták (ők messze vannak csúcsformájuktól), Sead Kolasinacot (30 éves), Kevin Strootmant (33), Alexis Sánchezt (34) és Dimitri Payetet (36) ingyen elengedték, ezzel alaposan lecsökkentve a bérkeretet (amely most a 100 millió eurót sem éri el, de a ligában így is a második legnagyobb).

JÖTTEK-MENNEK?

A mostanában a klubra jellemző hebehurgya lépések idén sem maradhatnak el: az ukrán karmestert, Ruszlan Malinovszkijtfél év után tízmillió euróért opciósan megvették, és még hárommillió euró jár, ha bejutnak a BL-csoportkörbe, de máris elviheti a Besiktas vagy a Torino. 23 mérkőzésen 3 kanadai pontot szerzett, a törökök 1.5 millióért vinnék kölcsönbe, 7 milliós vételi opcióval, az olaszok ingyen, de 9+1 milliós opcióval – a franciák tízmilliót kérnek, azonnal. A játékos közel áll a Torinóhoz, ám az évi nettó kétmilliós fizetése túl magas a kérőnek.

Malinovszkijt nem nevezte az OM a BL-selejtezőre...

A török szélsőt, Cengiz Ündert 8.4 millióért vették tavaly az AS Romától, plusz a következő vételár ötödéért, 46 mérkőzésen 11 kanadai pontot szerzett, ami nem rossz teljesítmény. A Fenerbahce megkezdte érte a hivatalos tárgyalásokat, és kész 15 milliót fizetni érte. A Zenit talán még többet...

A kétszeres argentin válogatott középső védő, Leonardo Balerdi fejlődése megrekedt, de az Eintracht Frankfurt és a Newcastle United is látja benne a potenciált. Chancel Mbemba kiváló ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából, de egyeztetett elnökével, és marad.

Valentin Rongier, a West Ham, a Lazio és az Aston Villa által is figyelt Matteo Guendouzi, Pol Lirola és Jordan Amavi is távozhat, ugyanis a L'Équipe megírta, Frank McCourt azt szeretné, ha a „a klub finanszírozná önmagát”.

NEM IS ROSSZ!

Eddig a vártnál sokkal jobban teljesít az OM a nyári piacon: végleg megszerezte cserekapusnak Blancót, a csatársorba sikerült a Chelsea-től ingyen elhozni a 34 éves, de energiával, bizonyítási vággyal teli (ezért a szaúdi ajánlatokat visszalövő) Pierre-Emerick Aubameyangot. Ne feledjük, a támadó Londonban 1000 percet sem játszott, és 4 kanadai pontot szerzett csak, de előtte Barcelonában 24 mérkőzésen 13-szor volt eredményes!

„Nem megyek el Európából, amíg fel nem tettem a pontot az i-re” – nyilatkozta, majd aláírt két évre.

A Sevillától kölcsönből visszatérő szűrő, Pape Gueye játékjoga tízmillió eurót ér, de a spanyol jobb oldali védő, Pol Lirola, a korábbi francia válogatott kerettag balhátvéd, Jordan Amavi és a Barcelonától megszerzett amerikai szélső, Konrad de la Fuente messze áll a kezdőcsapattól, utóbbit ismét kölcsönadták. A marokkói karmestert, Haritot most vették meg végleg ötmillió euróért, ő különösen a BL-ben remekelt az előző idényben: 6 meccs, 4 kanadai pont.

A középpálya új feje az Atléticótól igen olcsón, nyolcmillióért átigazolt Geoffrey Kondogbia lesz: sokat elmond korunkról, hogy a karrierje során 106 millió eurót fizettek már érte, plusz legalább 15 százaléknyi aláírási és ügynöki díjat. Aubameyang bruttóban évi 8.4, Kondogbia évi 7.1 milliót keres majd.

NA MAJD MARSEILLE-BEN!

MOST JÖTT RÁ
Jövő január 13. és február 11. között rendezik meg az Afrikai Nemzetek Kupáját, a Marseille-nek tíz játékosa is érintett lehet. Longoria szerint itt az ideje, hogy az ANK alatt szüneteltessék a Ligue 1 küzdelmeit.

13 millióba került a jobbszélső Ismaila Sarr, de érte a Watford 30 milliót adott négy éve a Rennes-nek: a szenegáli játékos a Premier League-ben és a másodosztályban is eredményesen szerepelt. Az új balhátvéd a brazil Renan Lodi lesz, akiért nem is olyan régen még sorra kapta az 50 milliós ajánlatokat az Atlético Madrid, azonban látványosan elmúltak ezek az idők, és a 25 éves, 16-szoros válogatott, tapasztalt játékosért nem sok a mai futballban a 13 millió euró.

Aubameyang csatártársa is Angliából érkezik, a Sheffield United 17 millióért adta el a szenegáli, de francia származású Iliman Ndiayét, aki 2010 és 2014 között az OM-ben futballozott... A 23 éves ék az előző idényben 46 mérkőzésen 25 kanadai ponttal zárt, hol karmesterként, hol középcsatárként, hol meg szélsőként bevetve.

ÉS KI MÉG?

 

A lipcsei Mohamed Simakan nem szeretne visszatérni Marseille-be, ahol 2010 és 2015 között játszott, a barcelonai Eric García és Clément Lenglet megszerzésére inkább van esély.

Thomas Lemarért 20 milliót kér az Atlético, Antoine Griezmannért még többet, utóbbi neve többször is felmerült az elnöki interjúkban, Longoria hol vicces, hol kitérő választ adott. Azt viszont elmondta, hogy nem veszik meg Sallai Rolandot – de hát jól ismerjük a profi labdarúgás működését, esze ágában sem lenne felverni az árat egy nyilvános „vallomással”, és nyilván nem véletlenül sietett azonnal cáfolni éppen ezt a hírt. A szorgos francia sajtó napi 70-80 átigazolási hírnél nem sokkal kevesebbet gyárt az OM-mel kapcsolatban...

Jöhet még egy jobbhátvéd, Rick Karsdorp (Roma) vagy Joakim Maehle (Atalanta), a több neves kérővel bíró dinamós Josip Sutalo túl drága már a Marseille-nek, a 22 éves Anthony Rouault-ért 15 milliót kér a Toulouse a Monaco, Fiorentina, OM triótól.

Próbáltak mégiscsak szerződést kötni Alexis Sánchezzel, de a chilei a Serie A-ban, az Interben folytatná, nemrégiben kikövette az OM közösségi oldalát. Utóda honfitársa, a 19 éves Darío Osorio (Universidad de Chile) lehet, érte tettek állítólag egy hétmilliós ajánlatot – picit olcsóbb megoldás nála Wilson Isidor (Lokomotív Moszkva).

EGY ARANYLABDÁST MÁR SZERZETT MAGA MELLÉ AZ ELNÖK

Egy aranylabdás, világklasszis csatárt már igazolt Longoria, akinek egyik új tanácsadója nem más, mint Jean-Pierre Papin!

Közben meglehet, McCourt mégiscsak eladja a klubot, talán ezért is sürgeti Longoriát, hogy most már ne csak vásároljon, hanem adjon is el pár játékost – közben a PIF, a mára már minden szurkoló körében ismert Public Investment Fund, azaz Szaúd-Arábia Közberuházási Alapja ismét ajánlatot tett az Olympique-ért.

Kétszer már elutasította a vevőket McCourt, aki a Le10Sport értesülései szerint szeretne egy 20-30 százalékos részvénycsomagot megtartani, és hamarosan találkozik az Egyesült Államokban a szaúdiak képviselőivel – de a hírt megszellőztető görög újságíró, Jorgosz Canakasz forrásai szerint csak szeptemberben állapodhatnak meg véglegesen.

Reszkethet a PSG?

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 NYARA

CLERMONT FOOT 63
Érkezett:
Maximiliano Caufriez (Szpartak Moszkva, kölcsönből vissza, 3500000 euró), Bilal Boutobba (Chamois Niort, ingyen), Habib Keita (Olympique Lyon, 1200000 euró), Andy Pelmard (Basel, 1900000 euró)
Kölcsönből vissza: Yadaly Diaby (Lustenau), Cem Türkmen (Lustenau)
Távozott: Szaif-Eddin Kaui (Khor Fakkan, ingyen), Cem Türkmen (Ankaragücü, 400000 euró)
Kölcsönbe: Ouparine Djoco (Francs Borains)

STADE BREST 29
Érkezett:
Mahdi Camara (St.-Étienne, kv., 3000000), Bradley Locko (Reims, 500000), Jonas Martin (Brest, ingyen)
Kölcsönbe: Martín Satriano (Brest)
Kölcsönből vissza: Hianga'a Mbock (Caen), Jere Uronen (Schalke)
Távozott: Haris Belkebla (szerződése lejárt), Loic Rémy (szerződése lejárt), Jean-Kévin Duverne (szl.), Franck Honorat (Mönchengladbach, 8000000), Noah Fadiga (Genk, i.), Jere Uronen (Charlotte, 600 000)
Kölcsönbe: Tairyk Arconte (Rodez)
Kölcsönből vissza: Alberth Elis (Bordeaux), Félix Lemaréchal (Monaco), Bradley Locko (Reims)

LE HAVRE AC
Érkezett:
Loic Nego (Fehérvár, i.), Yoann Salmier (Troyes, i.), Issa Soumaré (Beerschot, 400000), Abdoulaye Touré (Genoa), Rassoul Ndiaye (Sochaux, 1500000), Daler Kuzjaev (Zenit, i.), Emmanuel Sabbi (Odense, 1 000 000)
Távozott: Viktor Lekhal (Umm Szalal, i.), Jamal Thiaré (Atlanta United, i.), Elies Mahmoud (Stade-Lausanne-Ouchy)
Kölcsönből vissza: Amir Risardszon (Reims), Check Oumar Diakité (Paris FC), Terence Kongolo (Fulham)

LILLE OSC
Érkezett:
Samuel Umtiti (Barcelona, i.), Hákon Arnar Haraldsson (Köbenhavn, 15000000), Ignacio Miramón (Gimnasia La Plata, 6 000 000), Ivan Cavaleiro (Fulham, i.)
Kölcsönből vissza: Yusuf Yazici (Trabzonspor), Akim Zedadka (Auxerre)
Távozott: Timothy Weah (Juventus, 11300000), Jonathan Bamba (Celta Vigo, i.), Benoit Costil (Salernitana, i.), José Fonte (Braga, i.), Jonas Martin (Brest, i.)
Kölcsönből vissza: André Gomes (Everton)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett:
Clinton Mata (FC Bruges, 5000000), Tiago Santos (Estoril Praia, 6500000), Skelly Alvero (Sochaux, 4000000), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal, i.), Jake O'Brien (Crystal Palace U21, 1 000 000)
Kölcsönbe:
Duje Caleta-Car (Southampton, 1 540 000)
Kölcsönből vissza: André Camilo (Molenbeek), Julian Pollersbeck (Lorient), Jeff Reine-Adélaide (Troyes), Abdoulaye Ndiaye (Bastia), Karl Toko Ekambi (Rennes), Florent Sanchez (Volendam), Youssouf Koné (Ajaccio), Tino Kadewere (Mallorca), Habib Keita (Kortrijk)
Távozott: Cenk Özkacar (Valencia, kv., 4 210000), Julian Pollersbeck (Magdeburg, i.), Husszem Auar (Roma, i.), Moussa Dembélé (al-Ettifak, i.), Jérome Boateng (szl.), Thiago Mendes (al-Rajjan, 5000000), Habib Keita (Clermont Foot, 1200000), Abdoulaye Ndiaye (Troyes, 3500000), Romain Faivre (Bournemouth, kv., 15000000), Castello Lukeba (Leipzig, 30 000 000), Camilo (Ahmat Groznij, 800 000)
Kölcsönbe: Florent Sanchez (Molenbeek)
Kölcsönből vissza: Malo Gusto (Chelsea)

RC LENS
Érkezett:
Andy Diouf (Basel, 14000000), Angelo Fulgini (Mainz, kv., 7200000), Morgan Guilavogui (Paris FC, 4000000), Neil El Aynaoui (Nancy, 600000), Stijn Spierings (Toulouse, i.), Abdukodir Khusanov (Energetik-BGU, 100000), Óscar Cortés (Millonarios, 4500000), Elye Wahi (Lens, 3 000 000)
Távozott: Ismaël Boura (Troyes, i.), Tom Ducrocq (Bastia, kv.), Jean Onana (Besiktas, 4040000), Seko Fofana (al-Naszr, 25000000), Lois Openda (Leipzig, 43000000)
Kölcsönbe: Rémy Labeau Lascary (Laval), Adam Buksa (Antalyaspor)
Kölcsönből vissza: Alexis Claude-Maurice (Nice)

FC LORIENT
Érkezett:
Aiyegun Tosin (Zürich, 4000000), Formose Mendy (Amiens, 7500000), Benjamin Mendy (Manchester City, i.), Dembo Sylla (Laval, 1000000)
Kölcsönbe: Romain Faivre (Bournemouth)
Kölcsönből vissza: Loris Mouyokolo (Rodez), Pablo Pagis (Nimes), Samuel Loric (Quevilly Rouen), Sambou Soumano (Rodez), Quentin Boisgard (Pau), Moritz Jenz (Schalke), Adrian Grbic (Valenciennes), Joel Mvuka (Bodö/Glimt)
Távozott: Terem Moffi (Nice, kv., 22500000), Moritz Jenz (Wolfsburg, 8000000), Samuel Loric (Quevilly Rouen), Enzo Le Fée (Rennes, 20000000), Ibrahima Koné (Almería, 7 500 000)
Kölcsönbe: Sambou Soumano (Quevilly Rouen), Stéphane Diarra (St.-Étienne), Yoann Cathline (Almere City)
Kölcsönből vissza: Romain Faivre (Lyon), Julian Pollersbeck (Lyon), Ayman Kari (PSG)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett:
Ruszlan Malinovszkij (Atalanta, kv., 10000000), Geoffrey Kondogbia (Atlético Madrid, 8000000), Amin Harit (Schalke, kv., 5000000), Ismaila Sarr (Watford, 13000000), Pierre-Emerick Aubameyang (Chelsea, i.), Renan Lodi (Atlético Madrid, 13000000), Rubén Blanco (Celta Vigo, kv., 1500000), Iliman Ndiaye (Sheffield United, 17 000 000)
Kölcsönből vissza: Pape Gueye (Sevilla), Salim Ben Seghir (Valenciennes), Isaak Touré (Auxerre), Jordan Amavi (Getafe), Konrad de la Fuente (Olympiakosz), Pol Lirola (Elche), Luis Henrique (Botafogo)
Távozott: Luis Suárez (Almería, kv., 8000000), Arkadiusz Milik (Juventus, kv., 6300000), Nemanja Radonjics (Torino, kv., 1700000), Kevin Strootman (Genoa, kv., i.), Alexis Sánchez (szl.), Sead Kolasinac (Atalanta, i.), Dimitri Payet (Vasco da Gama, i.), Cengiz Ünder (Fenerbahce, 15 000 000)
Kölcsönbe: Konrad de la Fuente (Eibar), Ruszlan Malinovszkij (Genoa)
Kölcsönből vissza:
Eric Bailly (Manchester United), Issa Kaboré (Manchester City), Nuno Tavares (Arsenal)

FC METZ
Érkezett:
Simon Elisor (Seraing, 400000), Maxime Colin (Birmingham City, i.), Jean N'Guessan (Nice), Benjamin Tetteh (Hull City, 1 800 000)
Kölcsönből vissza: Guillaume Dietsch (Seraing), Warren Tchimbembé (Guingamp), Papa Ndiaga Yade (Troyes), Vagner (Seraing)
Távozott: Boubacar Traoré (Wolverhampton, kv., 11000 000), Ibrahima Niane (Angers, kv., 500000), Lamine Gueye (Paris FC)
Kölcsönbe: Papa Ndiaga Yade (Quevilly Rouen)

AS MONACO
Érkezett:
Romaric Etonde (PSG U19, i.), Edan Diop (Monaco U21), Philipp Köhn (Salzburg, 10000000), Mohammed Salisu (Southampton, 15 000 000), Wilfried Singo (Torino, 10 000 000), Denis Zakaria (Juventus, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Jean Marcelin (Cercle Bruges), Radoslaw Majecki (Cercle Bruges), Pelé (Famalicao), Anthony Musaba (NEC), Félix Lemaréchal (Brest)
Távozott: Arthur Zagré (Excelsior, kv.), Pelé (szl.), Jean Lucas (Santos, 6000000), Jean Marcelin (Bordeaux, i.), Axel Disasi (Chelsea, 45 000 000), Anthony Musaba (Sheffield Wednesday), Kevin Volland (Union Berlin, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Alexander Nübel (Bayern München), Thomas Didillon (Cercle Bruges), Malang Sarr (Chelsea)

HSC MONTPELLIER
Érkezett:
Falaye Sacko (Vitória Guimaraes, kv., 1300000), Musza al-Tamari (Leuven, i.), Becir Omeragic (Zürich, i.), Akor Adams (Lilleström, 4 500 000)
Távozott: Bingourou Kamara (Pau, i.), Mathías Suárez (szl.), Pedro Mendes (szl.), Valere Germain (Macarthur, i.), Béni Makouana (Polisszja, 250000), Stephy Mavididi (Leicester City, 7 500 000), Elye Wahi (Lens, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Faitout Maouassa (FC Bruges)

FC NANTES
Érkezett:
Moszafa Mohamed (Galatasaray, kv., 5750000), Andi Delort (Nice, kv., 5000000), Ronaël Pierre-Gabriel (Mainz, i.), Lamine Diack (Ankaragücü, 400 000), Douglas Augusto (PAOK, 5 500 000)
Kölcsönbe: Marquinhos (Arsenal, 300 000)
Kölcsönből vissza: Abdoul Kader Bamba (St.-Étienne)
Távozott: Sébastien Corchia (Amiens, i.), Charles Traoré (szl.), Ludovic Blas (Rennes, 15000000), Andy Delort (Umm Szalal, 2500000), Andrei Girotto (al-Tawun, 4 000 000), Samuel Yépié Yépié (Adanaspor, i.)
Kölcsönbe:
Lohann Doucet (Paris FC)
Kölcsönből vissza: Evann Guessand (Nice), Joao Victor (Benfica)

OGC NICE
Érkezett:
Terem Moffi (Lorient, kv., 22500000), Jérémie Boga (Atalanta, 18000000), Ange Ahoussou (Sochaux, i.)
Kölcsönbe: Morgan Sanson (Aston Villa)
Kölcsönből vissza: Morgan Schneiderlin (Western Sydney), Rares Ilie (Maccabi Tel Aviv), Jean N'Guessan (Nimes), Kasper Dolberg (Hoffenheim), Alexis Claude-Maurice (Lens), Calvin Stengs (Antwerpen), Evann Guessand (Nantes), Ange Ahoussou (Chateauroux)
Távozott: Andi Delort (Nantes, kv., 5000000), Morgan Schneiderlin (Konyaspor, i.), Ross Barkley (Luton Town, i.), Kasper Dolberg (Anderlecht, 5000000), Aaron Ramsey (Cardiff City, i.), Calvin Stengs (Feyenoord, 6000000), Ange Ahoussou (Pau), Jean N'Guessan (Metz)
Kölcsönbe: Ange Ahoussou (Sochaux), Rares Ilie (Lausanne), Mattia Viti (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Joe Bryan (Fulham), Nicolas Pépé (Arsenal)

PARIS SAINT-GERMAIN FC
Érkezett:
Hugo Ekitiké (Reims, 28500000 euró), Manuel Ugarte (Sporting CP, 60000000), Marco Asensio (Real Madrid, ingyen), Milan Skriniar (Inter, i.), Xavi Simons (PSV, 4000 000), Cher Ndour (Benfica B, i.), Lucas Hernández (Bayern München, 45000000), Li Kang In (Mallorca, 22000000), Arnau Tenas (Barcelona B., i.), Ousmane Dembélé (Barcelona, 50 000 000)
Kölcsönbe: Goncalo Ramos (Benfica, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Keylor Navas (Nottingham Forest), Ayman Kari (Lorient), Mathyas Randriamamy (Sete), Colin Dagba (Strasbourg), Djeidi Gassama (Eupen), Julian Draxler (Benfica), Layvin Kurzawa (Fulham), Abdou Diallo (RB Leipzig), Leandro Paredes (Juventus), Edouard Michut (Sunderland), Kenny Nagera (Lorient B), Georginio Wijnaldum (Roma)
Távozott: Junior Dina Ebimbe (Eintracht Frankfurt, kölcsön után végleg, 6500000), Lionel Messi (Inter Miami, ingyen), Sergio Ramos (szerződése lejárt), Mauro Icardi (kölcsön után végleg, Galatasaray, 10000 000), El Chadaille Bitshiabu (Leipzig, 15000000), Leandro Paredes (Roma, 2 500 000), Abdou Diallo (al-Arabi Szaúdi, 15 000 000), Neymar (al-Hilal, 90 000 000), Djeidi Gassama (Sheffield Wednesday, 1 000 000)
Kölcsönbe: Xavi Simons (Leipzig), Renato Sanches (Roma, 1 000 000)

STADE REIMS
Érkezett:
Amine Salama (Angers, 4000000), Oumar Diakité (RB Salzburg, 2500000), Ludovic Butelle (Red Star, i.), Teddy Teuma (Union Saint Gilloise, 4600000), Joseph Okumu (Gent, 12000000), Reda Khadra (Brighton, 1900000), Adama Bojang (Steve Biko), Mohamed Daramy (Ajax, 12 000 000), Nakamura Keito (LASK, 12 000 000)
Kölcsönbe: Josh Wilson-Esbrand (Manchester City)
Kölcsönből vissza: N'Dri Koffi (Le Mans), Rafik Guitane (Estoril Praia), Bradley Locko (Brest), Andreaw Gravillon (Torino), Martin Adeline (Rodez), Dario Maresic (NK Istra), Valon Berisha (Melbourne City), Amir Risardszon (Le Havre), Moustapha Mbow (Seraing), Ilan Kebbal (Paris FC), Anasztasziosz Donisz (APOEL Nikosia), Fraser Hornby (Oostende)
Távozott: Hugo Ekitiké (PSG, kv., 28500000), Nicolas Penneteau (visszavonult), Fraser Hornby (Darmstadt), Bradley Locko (Brest, 500000), Rafik Guitane (Estoril Praia, 250000), Andreaw Gravillon (Adana Demirspor, 2500000), Moustapha Mbow (Paris FC, 500000), Anasztasziosz Donisz (APOEL Nikosia, i.), Ilan Kebbal (Paris FC, 2000000), Dion Lopy (Almería, 6 500 000), Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard, 500 000), Alexis Flips (Anderlecht, 3 500 000), Jens Cajuste (Napoli, 12 000 000), N'Dri Koffi (Sochaux, i.)
Kölcsönbe: Dario Maresic (NK Istra), Noah Jean Holm (Rosenborg), Martin Adeline (Annecy)
Kölcsönből vissza: Myziane Maolida (Hertha), Noah Jean Holm (Rosenborg), Folarin Balogun (Arsenal)

FC STADE RENNES
Érkezett:
Ludovic Blas (Nantes, 15000000), Gauthier Gallon (Troyes), Enzo Le Fée (Lorient, 20000000), Nemanja Matics (Roma, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Junior Kadile (Famalicao), Alfred Gomis (Como), Matthis Abline (Auxerre), Loum Tchaouna (Dijon)
Távozott: Loic Badé (Sevilla, kv., 12000000), ), Serhou Guirassy (VfB Stuttgart, kv., 9000000), Andy Diouf (Basel, kv., 5500000), Hamari Traoré (Real Sociedad, i.), Junior Kadile (Laval), Romain Salin (Marítimo, i.), Lesley Ugochukwu (Chelsea, 27 000 000), Lovro Majer (Wolfsburg, 25 000 000), Birger Meling (Köbenhavn, 2 000 000), Xeka (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Dogan Alemdar (Troyes)
Kölcsönből vissza: Djed Spence (Tottenham), Karl Toko Ekambi (Lyon), Joe Rodon (Tottenham)

FC TOULOUSE
Érkezett:
Ibrahim Cissoko (NEC, 3000000), César Gelabert (Mirandés, i.), Cristian Cásseres (New York RB, 1000000), Frank Magri (Bastia, 2000000), Niklas Schmidt (Werder Bremen, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Mamady Bangré (Quevilly Rouen), Naatan Skyttä (Odense), Janisz Begraui (Pau)
Távozott: Sam Sanna (Laval, kv., i.), Stijn Spierings (Lens, i.), Rhys Healey (Watford, i.), Branco van den Boomen (Ajax, i.), Maxime Dupé (Anderlecht, i–.), Rafael Ratao (Bahia, 2500000), Brecht Dejaegere (Charlotte, i.)
Kölcsönbe: Veljko Birmancsevics (Sparta Praha), Said Hamulic (Vitesse)
Kölcsönből vissza: Theoharisz Cingarasz (PAOK)

RACING STRASBOURG ALSACE
Érkezett:
Jessy Deminguet (Caen, i.), Emanuel Emegha (Sturm Graz, 13000000), Abakar Sylla (FC Bruges, 20000000), Junior Mwanga (Bordeaux, 10 00 000), Dilane Bakwa (Bordeaux, 10 000 000), Saidou Sow (St.-Étienne, 3 000 000)
Kölcsönbe: Angelo (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Karol Fila (Zulte Waregem), Marvin Senaya (Rodez), Moise Sahi Dion (Annecy), Mehdi Chahiri (Paris FC), Maxime Bastian (Annecy)
Távozott: Alexander Djiku (Fenerbahce, i.), Dimitri Liénard (Bastia, i.), Maxime Le Marchand (visszavonult), Kévin Gameiro (szl.), Habib Diallo (al-Sabab, 18 000 000)
Kölcsönből vissza: Szuzuki Juito (Simizu S-Pulse), Morgan Sanson (Aston Villa), Colin Dagba (PSG)

Vastaggal az elmúlt hét igazolásai, lezárva szerda reggel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik