Vb 2014: Robbent már nagyon fárasztja a „műesős duma”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.06. 03:33
A világbajnokság elődöntőjébe jutó holland válogatott vezéregyénisége, Arjen Robben az oranje csapategységét emelte ki Costa Rica legyőzését követően.

Hollandia tizenegyesekkel búcsúztatta Costa Ricát, miután 120 perc játékot követően sem esett gól az utolsó negyeddöntőben. A tizenegyespárbaj hőse a 121. percben csereként beálló Tim Krul volt, aki két lövést is kivédett. Arjen Robben szerint a jól működő cserék a nagyszerű csapategység ékes bizonyítékai. Arjen Robben szerint a jól működő cserék a nagyszerű csapategység ékes bizonyítékai.

„Nagyot buliztunk az öltözőben! – kezdte Robben, majd kitért az este főszereplőjére. – Krulnak köszönhetően megnyertük a tizenegyespárbajt, az ő beállása is azt mutatja, mennyire egyben van ez a társaság.”

„Megérdemeltük a győzelmet, jól játszottunk, egyedül a gól hiányzott. Közhely, amit mondok, de ez igazi csapatmunka volt.”

Robbent az őt folyamatosan érő kritikákról is kérdezték, melyek szerint sokszor él a műesés nem túl tisztességes fegyverével. „Sokan és sokat beszélnek arról, hogy mennyit színészkedem, és ez kezd fárasztani engem. Minden irányból rugdosnak a mérkőzéseken, örülhetek, hogy egyáltalán egészséges vagyok. Éreztem, hogy én lehetek az a játékos, aki a különbséget jelenti, de nem jutott el hozzám elégszer a labda. Nem akarom magamat fényezni, de szerintem nem játszottam rosszul” – zárta mondandóját a Bayern München szélsője.

Természetesen a két tizenegyest hárító Tim Krul is megszólalt, és igazolta Van Gaal korábbi szavait.

„Tudtam, hogy be fogok állni a tizenegyesekhez, ha marad még egy cserénk. A 120. perc közeledtével kezdtem egyre izgatottabb lenni, ami ezután történt, egy valóra vált álom. Senki sem tudhatja, mit érzek most pontosan – mondta a 26 éves kapus, aki kollégájáról sem feledkezett meg.

„Ha Jasper nem véd akkorát az utolsó pillanatokban, el sem jutunk a tizenegyesekig. Fantasztikus érzés, milyen jól működünk együtt, mindenki odateszi magát, igazi csapatként küzdünk a közös cél elérése érdekében.”

Hollandia a világbajnokság szerdai elődöntőjében Argentína ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik