Kolumbia: Falcao térdszalagja elszakadt, kihagyja a vb-t

Vágólapra másolva!
2014.01.23. 15:34
null
Radamel Falcao a nyári világbajnokság egyik legnagyobb sztárja lehetett volna (Fotó: Reuters)
A spanyol EFE hírügynökség úgy értesült, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében Radamel Falcao, a Monaco kolumbiai csatára, akinek emiatt minden bizonnyal ki kell hagynia a nyári labdarúgó-világbajnokságot. 

A játékos állapotáról az őt megvizsgáló szakorvos, a Portónál dolgozó José Carlos Noronha nyilatkozott a hírügynökségnek.

Falcao térde akkor fordult ki, amikor Soner Ertek rázuhant szerelési kísérlet közben a Monts d’Or Azergues Foot–Monaco Francia Kupa-találkozón. A játékost hordágyon vitték le a pályáról, Ertek már bocsánatot kért a tettéért. Claudio Ranieri, a Monaco olasz edzője nem az ellenfelet, hanem a játékvezetőt hibáztatja.

A Monaco még nem erősítette meg a hírt, amely a lehető legrosszabb a szerdai eset után Falcao számára. A francia sajtó munkatársai azonban megjegyezték: az még nem világos, hogy Falcao teljes vagy részleges szakadást szenvedett – utóbbi esetben még lehet rá esélye, hogy ott legyen a vb-n.

„Szerdai sérülése után csütörtökön megvizsgálták Radamel Falcaót. Kiderült, hogy a játékos bal térdében megsérült az elülső keresztszalagja. Napokon belül meg kell műteni. Az orvosok mindent elkövetnek, hogy minél előbb visszatérhessen a pályára” – olvasható a Monaco hivatalos közleményében, melyből nem derül ki a kolumbiai csatár sérülésének súlyossága.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik