Francia Kupa: Falcao megsérült, veszélyben a vb-szereplése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.22. 19:02
null
Ez a fotó nem sok jót sejtet
A Monaco labdarúgócsapata 3–0-ra nyert a negyedosztályú Monts d'Or Azergues Foot vendégeként a Francia Kupában, ezzel a legjobb 16 közé jutott, ám lehet, hogy hosszabb időre elveszítette kolumbiai gólvágóját, Radamel Falcaót.

 

A szerdai kupameccsen Falcao szerezte a Monaco első gólját,ám néhány perccel a szünet előtt egy összecsapást követően a földön maradt, majd hordágyon hagyta el a pályát, fájdalomtól eltorzult arccal.

A bal térde sérült meg, ám hogy milyen súlyosan, azt még nem lehet tudni – a keresztszalag-szakadás sem zárható ki. Falcaóért most mindenesetre nemcsak Monacóban aggódhatnak nagyon, hanem Kolumbiában is, hiszen kiesésével jelentősen gyengülne a vb egyik titkos esélyesének tartott dél-amerikai válogatott.

„Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékvezetővel azonban korántsem" – mondta a Monaco vezetőedzője, Claudio Ranieri, aki szerint a bíró nem volt elég erélyes a keményen játszó hazaiakkal szemben, ebben is látja Falcao sérülésének okát. A kolumbiaira oldalról rázuhanó Soner Ertek még csak sárga lapot sem kapott az esetnél, ráadásul a jogosnak tűnő 11-es is elmaradt.

„Elvesztettük Radamelt, nagy csapás ez számunkra. Azt hiszem, súlyos a sérülése. Nem túl biztatóak a hírek" – nyilatkozta a mérkőzés után Jérémy Toulalan, a vendégek középpályása.

Másféle sokk érte a Bordeaux szurkolóit, csapatuk ugyanis tizenegyesekkel alulmaradt az ötödik ligás FB Île-Rousse-szal szemben, így kiesett.

FRANCIA KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Monts (IV.)–Monaco 0–3
FB Île-Rousse (V.)–Bordeaux 0–0 – 11-esekkel 4–3
Yzeure (IV.)–Olympique Lyon 1–3

KÉSŐBB
19.30:
Moulins (IV.)–Toulouse
20.55: Paris Saint-Germain–Montpellier

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik