Vb 2014: Carrick és Defoe csak tartalék az angoloknál

Vágólapra másolva!
2014.05.12. 15:05
null
Roy Hodgson Brazíliában biztos nem akar majd zakót kapni (Fotó: Action Images)
A világbajnokságra készülő angol válogatottat irányító Roy Hodgson hétfőn kihirdette 23 fős keretét, plusz a hét tartalék játékost. Két rutinos futballista, Michael Carrick és Jermain Defoe csak az utóbbiak között kapott helyet.

 

A sok nagy csatát megélt játékosok közül Frank Lampardra, Steven Gerrardra és Wayne Rooneyra is számít Roy Hodgson, aki három Southampton-játékost (Luke Shaw, Rickie Lambert és Adam Lallana) is a 23-as keretébe jelölt. Szintén készülhet a vb-re Ross Barkley, az Everton 20 éves, háromszoros válogatott középpályása, olyan rutinos harcosok, mint Jermain Defoe vagy Michael Carrick viszont csak tartalékként szerepelnek a kapitány terveiben.

„Csalódott vagyok, hogy kimaradtam a keretből. Egy világbajnokság más, mint a többi torna, fáj, hogy lemaradok róla. A fiúknak a legjobbakat kívánom” – írta a Twitteren Carrick.

A 66 éves szakember bízik a fiatalokban, a hétfőn megnevezettek között ugyanis tíz 25 éven aluli játékos is szerepel.

„Sokat gondolkodtam, nem volt könnyű meghoznom a döntéseket. Ez persze ezzel a munkával jár. Örömmel jelentettem be ezt a keretet, amely remélem, kitesz majd magáért, és senkit sem hagy cserben” – kezdte sajtótájékoztatóját Hodgson.

Az már korábban biztossá vált, hogy Ashley Cole nem utazik a brazíliai vb-re, ugyanis az angol nemzeti csapatban 107-szer pályára lépő balhátvéd vasárnap azonnali hatállyal lemondta a válogatottságot. Ezt közvetve Luke Shaw váltotta ki, Hodgson ugyanis inkább a Southampton fiatal védőjének szavazott bizalmat.

„Hihetetlenül nehéz döntés volt – Ashleyt rendkívül jó játékosnak tartom, de Luke Shaw-t nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Pazar szezont futott, remek teljesítményével és képességeivel a figyelem központjába került. Van tehát egy játékos, aki százhétszer szerepelt a válogatottban és egy másik, akire még sok megméretés vár. Nehéz volt felhívni Ashleyt és elmagyarázni neki ezt, de hálás lehetek neki, hogy ilyen nagyvonalúan vette tudomásul a döntésemet.”

Az angol válogatott a D-csoportban Olaszországgal, Uruguayjal és Costa Ricával küzd majd a nyolcaddöntőbe jutásért.

A 30 FŐS ANGOL KERET
Kapusok: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic – skót)
Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United)
Középpályások: Steven Gerrard (Liverpool), Ross Barkley (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal)
Támadók: Rickie Lambert (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United)

Tartalékok: Michael Carrick (Manchester United), Andy Carroll (West Ham United), Tom Cleverley (Manchester United), Jermain Defoe (Toronto FC – kanadai), Jon Flanagan (Liverpool), John Ruddy (Norwich City), John Stones (Everton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik