Az olaszok is győzelemmel indítottak Brazíliában

Vágólapra másolva!
2013.06.16. 20:50
null
Pirlo csodás góllal ünnepelte 100. válogatottbeli fellépését (Fotó: Action Images)
Vasárnap folytatódott a brazíliai Konföderációs Kupa, a jövő évi világbajnokság főpróbája: az A-csoportban Olaszország 2–1-re legyőzte Mexikót. Az európaiaktól Andrea Pirlo szép góllal ünnepelte 100. válogatottbeli fellépését, mellette Mario Balotelli is betalált – Javier Hernández, azaz Chicharito büntetőből szerzett gólja kevés volt a mexikói pontszerzéshez.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Magabiztos brazil győzelemmel indult a 2013-as Konföderációs Kupa, a hármas szám jegyében, az A-csoport másik mérkőzése előtt pedig a 100-as és a 4–3–2–1-es jegyében születtek a beharangozó írások. Hogy miért? Az olaszok karmestere, Andrea Pirlo 100. válogatottbeli fellépésére készült, szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli pedig a 4–3–2–1-es hadrend mellett tette le a garast a Mexikó elleni mérkőzésre. Ne feledjük, a mexikóiak szeretnek tündökölni a konföderációs versengéseken, és most José Manuel de la Torre egy sikerre éhes, fiatalos, de európai tapasztalatokkal is bíró csapattal érkezett – kollégája ellenben a keret harmadát lecserélte a tavalyi, bravúrezüsttel zárult kontinenstorna után, még ha a kezdőcsapatot nem is forgatta fel ilyen mértékben.

Ott volt abban Mario Balotelli is, aki felépült kisebb sérüléséből, a Juve-Milan vegyessel szemben (a római Daniele De Rossi volt a „kakukktojás") felálló mexikói csapat legnagyobb csillaga pedig a Manchester Unitedben légióskodó Chicharito, azaz Javier Hernández. Emlékezzünk meg egy harmadik főszereplőről is: a találkozónak a felújított stadionlegenda, az utolsó csavarig felújított Maracana adott otthont.

Nézőtéri látványosság
Nézőtéri látványosság
Dettó
Dettó
Nemkülönben
Nemkülönben

Az olaszok kezdetek jobban, különösen Balotelli volt elemében, aki előbb kis híján 35 méterről emelt a kapuba, majd kihagyott egy ziccert. Nem sokkal később Emanuele Giaccherini is hasonlóképpen cselekedett, azután a mexikói kapus, José Corona kapta fel éppen csak a melléről kipattanó labdát a rátörő olaszok elől – és még csak a nyolcadik percben jártunk.

A 11. percben megvillantak a zöld mezesek is, és nem sok hiányzott a csattanós válaszhoz, ám Andrés Guardado bombája a lécen csattant.

Ez adta meg a jelet egy jó negyedórás üresjáratra, amely közben azért az európaiak támadtak többet, a 36. percben azonban elérkezett Andrea Pirlo ideje, aki egy csodás szabadrúgásgóllal ünnepelte „századosságát": 0–1!

Corona repül...
Corona repül...
Pirlo ünnepel
Pirlo ünnepel
Szinte meg sem volt idejük ijedni a mexikói szurkolóknak, egy másik Andrea, Andrea Barzagli segítségükre sietett, mert összehozott egy teljesen fölösleges büntetőt, amelyet Javier Hernández, azaz Chicharito magabiztosan értékesített, és máris 1–1 lett az állás.
Chicarito összpontosít, lő...
Chicarito összpontosít, lő...
Aztán ünnepelhet ő is
Aztán ünnepelhet ő is
Az olaszok ismét rohamozhattak a vezetést jelentő gólért, és meg is tették ezt, természetesen Balotellire kihegyezve a támadásokat, de továbbra is pontatlanul dolgoztak, így a szórakoztató első félidő 1–1-es döntetlennel zárult.

A fordulást követően is az olaszoké volt az első ziccer, egy szabadrúgás után Riccardo Montolivo elé perdült a labda, a középpályás azonban az ötös elől sem tudott túljárni Corona eszén. Pirlónak nem sok hiányzott egy újabb pompás szabadrúgásgólhoz, Balotelli nagy akarásában – éppen egy büntető kiharcolásában mesterkedett – cipőjét is elhagyta, majd mérgében kis híján elhajította. Leült végül, visszavette, mint ahogyan a mérkőzés is leült, mert a csapatok is visszavettek, mégpedig a tempóból.

Ahogyan az lenni szokott ilyenkor, cseréltek a mesterek: Hiram Mier, illetve Alessio Cerci lépett pályára. A hajrára fordulva egy mexikói védelmi kihagyást már kihasznált Mario Balotelli: Giaccherini perdítése után Francisco Rodríguez elmélázott, a fenegyerek pedig ezt a ziccert már nem hibázta el: 1–2!

Balotelli nagy ajándékot kapott F. Rodrígueztől
Balotelli nagy ajándékot kapott F. Rodrígueztől

Prandelli a végére beküldte Alberto Gilardinót és druszáját, Alberto Aquilanit is – a várt mexikói rohamok végül elmaradtak, kényelmesen megőrizte előnyét az olasz csapat. A brazilok mellett tehát a squadra azzurra is győzelemmel indított az elővilágbajnokságon, és ahogyan a japánok, úgy a mexikóiak sem érdemeltek pontot, hiszen többnyire fantázia és tűz nélkül futballoztak.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

KONFÖDERÁCIÓS KUPA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MEXIKÓ–OLASZORSZÁG 1–2 (Chicharito 34.
11-esből, ill. Pirlo 27., Balotelli 78.)

Tegnap játszották:
BRAZÍLIA–JAPÁN 3
–0 (Neymar 3., Paulinho 48., Jo 90.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 1 1 3–0 +3 3
2. Olaszország 1 1 2–1 +1 3
3. Mexikó 1 1 1–2 –1 0
4. Japán 1 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik